‘Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman bitiyor?’ ve ‘MEB ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?’ soruları son günlerde öğretmen adayları tarafından en çok araştırılan konular arasına girdi. Henüz başvuru işlemlerini tamamlamayan pek çok aday öğretmen, hem başvuru şartlarının neler olduğunu ve hem de başvuru işlem sürecini merak ediyor. 29 Ağustos’ta başlayan başvuru tarihi 6 Eylül’de son bulacak. İşlemlerini bu süre içerisinde sorunsuz bir şekilde tamamlamak isteyenler için haberimizde ‘Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman bitiyor?’, ‘MEB ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?’ gibi soruların yanıtlarını ayrıntılı olarak bir araya getirdik…

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak, Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlik başvuru sayfasına ulaştıktan sonra, e-devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Sistemin sizden istediği adımları eksiksiz tamamladığınız takdirde başvurunuzu kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

29 Ağustos'ta başlayan ücretli öğretmenlik başvuruları 6 Eylül'de sona erecek. Başvurular 6 Eylül 2019 tarihinde değerlendirmeye alınacağından dolayı bu tarihten itibaren yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak..

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Ücretli Öğretmenlik İçin Başvuru Dilekçesi

Diploma / Mezuniyet Belgesi / Çıkış Belgesinin Aslı ve Fotokopisi (Yurtdışı okul mezunlarından denklik belgesi)

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Pedagojik Formasyon Belgesi / Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans belgesi Fotokopisi, (Eğitim Fakültesi Mezunları hariç) (varsa)

KPSS Sonuç Çıktısı (varsa)

Sabıka Kaydı (e-devlet Sisteminden alınabilir)

Kurs/Seminer Belgesi (varsa)

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan bağlanmış emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı bulunmaması,

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesindeki genel şartları taşımak,

* Devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten ihraç edilmeyi gerektiren ceza almamış olmak.

* Ücretli öğretmenlik başvurusu için KPSS puanı şartı bulunmamakla birlikte, formasyon şartı bulunmamasına karşın formasyona sahip kişiler daha avantajlı olacak.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi