2021 Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları için heyecan dorukta. Ücretli öğretmenlik için başvuru yapan adayların gözü kulağı MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. Sonuçlar henüz açıklanmasa da adaylar Ücretli öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak? Ücretli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı? araştırması yapıyorlar. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ücretli öğretmen görevlendirmeleri Eylül ayının ilk haftasından itibaren yapılacak olup gerekli belgeler görevlendirilme yapıldıktan sonra görevlendirilen öğretmenler bilgilendirilecek. Ayrıca sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden il ve ilçe müdürlükleri sayfasından öğrenilecek. Ayrıca görevlendirilen ücretli öğretmenlerin diploma formasyon belgesi, nüfus cüzdanı, sağlık raporu (son altı aylık tek hekimli), sabıka kaydı temin ederek görevlendirildikleri okula teslim etmeleri gerekmektedir.

ücretli öğretmenlik

ÜCRETLİ ÖĞRETMENİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Ücretli öğretmenin görevleri branşa göre farklılık gösterebilmektedir. Fakat açıklamak gerekirse ücretli öğretmenler: 

1- Okul öncesi öğretmenler de ücretli çalışabilir. 4- 6 yaş arasındaki çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve onarı ilköğretime hazırlamak, ücretli okul öncesi öğretmenlerin görevleri arasında yer alır.

2- Sınıf öğretmenlerinin görevleri öğrencilere okuma yazma öğretmektir. Ek olarak sınıf öğretmenleri matematik, beden eğitimi, müzik ve fen bilimleri derslerine de girer. Öğrencilerin çok yönlü gelişimlerinde önemli bir rol oynayan sınıf öğretmenleri, yarım dönem ya da 1 yıl boyunca eğitim verebilir.

3- Ücretli öğretmenler sınıf içerisinde disiplini sağlar.

4- Öğrencilerin ders içerikleriyle ilgili sorduğu soruları yanıtlar.

5- Öğrencilerin sosyal yönlerini ve iletişim becerilerini geliştirecek etkinlikler düzenlemek.

Editör: Haber Merkezi