Ne zaman eksikler olsa, ne zaman Nwakaeme’nin performansı düşse, Trabzonspor’un futbolu etkileniyor. Visca ve Abdülkadir de tutuk olunca hücumda etkisi azalıyor bordo mavili takımın. Belki de “Bir an önce şampiyon olalım” duygusu, etkiliyor lideri. Bir tutturmuşlar, “erken şampiyonluk rekoru kıralım” söylemini, futbolcular da geriliyor. Halbuki ne gerek var, almışsın başını, gidiyorsun. Çık oyna oyununu, yen, yenil. Seni şampiyonluk yolunda rahatsız eden de yok. Erken şampiyon olunca iki kupa mı veriliyor sanki ? O zaman bu telaş niye ? Böyle giderse, o 8 puan sancılı gelir.

Gördük ki, dün sahada yer almayan Bakasetas, Siopis ve Djaniny, Karadeniz ekibinin en önemli dişlileri. Özellikle Siopis, orta sahadaki mücadelesi ile arkadaşlarını rahatlatıyordu. Doğukan da bunu yapamadı, sakatlıktan çıkan Hamsik de. Hücumda ciddi sıkıntılar yaşadı, Trabzonspor. Kısacası o bildiğimiz “Fırtına” esmedi, esemedi, Gaziantep’te. Zaman zaman parladı ama patlayamadı. Bir-iki tehlikeli şut girişimi, yalnızları oynayan Cornelius’un çizgiden çıkartılan topu. Gerisi boş. Kenardan gelenler de bir türlü beklenen desteği veremiyor, lider ekibe. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın futbolcularını hazırlaması gerekiyor.

Aslında dün sahada iki takımın da yıldızları kalecilerdi. Hem Uğurcan, hem de Günay inanılmaz kurtarışlar yaptılar. İkisini de kutlamak lazım. Bir de “Sezonu kapattığı” söylenen Vitor Huga var. Adam biyonik, çıktı “Çatır-çatır” oynadı, defansı Hüseyin ile ayakta tuttu.

Gaziantep FK öyle kolay bir takım değil. İyi mücadele ettiler, lideri çok zorladılar. Muhammet bencil olmasa, yakaladığı fırsatlarda arkadaşlarını düşünse, skor üstünlüğünü yakalayabilirlerdi. Tabi direkten dönen top da şanssızlığı oldu golcü futbolcunun.