Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, Avrupa’nın çeşitli yerlerinde yaşayan Türklere önemli açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Ateş, “Yerkürenin her yerinde yaşayan, çalışan, kazanan, yöneten, okuyan bir Türk’le karşılaşmak mümkündür.” “31 Ekim 1961 tarihli bir anlaşmayla hürmetle andığımız birinci nesil anadan, babadan ve yardan ayrılarak gurbete ellere rızkını aramaya gitmiştir. Halen Avrupa’da yaklaşık 6 milyon Türk hayat ve varlık mücadelesi vermektedir. Çok şükür dünden bugüne çekilen zorluklar, katlanılan zahmetler boşa çıkmamıştır. Şu an 72 bin kardeşimiz işveren olarak 350 bine yakın kişiye iş imkânı sunmakta ve Almanya ekonomisine hatırı sayılır bir destek vermektedir. Bu çok önemli bir gelişme, bundan sonrası için ümit verici bir tablodur. İşçilikten işverenliğe ulaşmak alınan mesafenin boyutunu göstermesi bakımından anlamlıdır.” dedi.
Genel Başkan Ateş, Avrupa’da yaşayan Türklere verdiği ehemmiyeti şu sözlere belirtti: “Sizler, Türk milletinin gurbet coğrafyalarındaki asil temsilcileri olarak değerlere ve inançlara bağlılığın ne demek olduğunu herkese gösteren, modern zamanların bir anlamda, Hoca Ahmed Yesevi’nin Anadolu’yu Türkleştiren Alperenleri gibisiniz.”

Sinan Ateş Almanya’da yaşayan Türklerin, milli manevi değerlerini yaşatmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek şunları kaydetti: “Gurbete gidişinizin üzerinden yaklaşık yarım asır geçmiş olmasına rağmen çok şükür ki, Türk ve İslam değerlerinizi korumayı ve yükseltmeyi başardınız. Türklüğü ve İslamı yaşıyor, yaşatıyor; hal ve duruşunuzla rol model bir Müslüman Türk evladı profili çizerek, bizi en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Çünkü siz Müslüman Türk’sünüz, Türk milletisiniz ve Türkiye’siniz. Almanya, Türklerin gerçek vasıflarını sizinle tanımış, inancımızın safiyetini sizlerde görmüştür. Sizler Almanya’ya yüksek kültür ve ahlak değerlerinizi kattınız. Bugün Türklüğe mensubiyeti koruyarak, yaşadığınız ülkelerin saygıdeğer bir unsuru olmayı alın terinizle, irfanınızla, ideallerinizle ve uyumlu tavrınızla gerçekleştirdiniz.”


Ateş, açıklamalarına “Arkanızda ve yanınızda 82 milyon Türkiye ve Turan’ı bekleyen bir Türk Dünyası var. Biz her anlamda, varımızla yoğumuzla sizinleyiz. Her şeyimizle sizin yanınızdayız.” diyerek son verdi.

 

Editör: Haber Merkezi