Ülkü Ocakları, Turan ellerinin Şuşa’sına hasretle sarılarak bereketli bir tohum ekiyor…

“Eğitim ve öğretim bir milletin istikbal sancağıdır. Bu sancağın varlığı, nesillerin şuurla yetişip ahlakla donanmasını temin edecektir. Medeniyetlerin beşiği doğru fikirdir. Ve her doğru fikir onu taşıyacak kafa ve gönüle sahip olanlarla birliktedir.” –Lider Devlet Bahçeli

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, her fırsatta adını çirkin meziyetlerle anan ve yaftalayanlara cevap niteliğinde, ak bir güvercin misali, ilim için çırpıyor kanatlarını dört bir yana…

16 Ocak’ta Lider Devlet Bahçeli, Şuşa’nın Karabağ’ın can evi mertebesinde bulunan bir kültür ve düşünce merkezi olduğunu vurgulayarak düşman ayak izi ile incinen vatan toprağımız Şuşa’ya, Ülkü Ocakları tarafından 9 derslikli bir okul yaptırmak istediğini duyurmuştu. Anadolu’dan Türk dünyasını aydınlatacak bir formül olan ülkümüzün 9 Işık Doktrini’ne ithafen, 9 derslikli bir eğitim yuvası ile kadim Türk şehri Şuşa’da nesillerin aydınlatılmasının ilk hedef olduğu belirtildi.

Lider Devlet Bahçeli, okula Azerbaycan Milli Marşı’nın bestekârı olan, Türk kültürünün değerli ismi Şuşalı Üzeyir Hacıbeyli’nin adının verileceğini belirtmişti. Ve temel atma töreni için de 30 Ocak 2021 tarihini vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in karşılıklı mutabakatı ile proje onaylandı. Lider Devlet Bahçeli de grup toplantısında projenin çizimlerinin olduğu görsellerle müjdeyi verdi.

Ve proje için bir “bismillah” demek üzere 29 Ocak Cuma günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve geçmiş dönem Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. Heyet, Azerbaycan Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Seyhan ve Türkiye Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral tarafından karşılandı. Cumartesi günü Şuşa’da yapılan tespitler doğrultusunda proje hayata geçirilecek ve proje bitiminde okul Azerbaycan’a teslim edilecek.

Böylece kendi çamurunu Milliyetçi Hareket’e sıçratmaya çalışan ve Ülkü Ocaklarını iftiralarıyla yaftalayanlara karşı bugünden yarınları aydınlatacak bir gerçeklik daha inşa edilecek. Yani birileri çamurda çırpınırken, neslinin yoluna ışık tutarak ilerliyor kervan… Yapılan sahte bir habere dahi iradesizce tutunan, iftira için her türlü rezilliğe başvuranlara karşı en güzel cevap da bu değil mi..? Sesleri ne kadar yüksek çıkarsa çıksın, bugün zelzele etkisi bırakan çığırtkanlıkların ömrü bir kelebek misali kısa ama ilim için dikilen bir taşın sesi gelecekte de yankılanacak… Zaten niyet tam olarak bu, bugünü kaosa çevirmeyi arzulayanlara karşı yarınları bugünden kazanmak.

İşte bu kutlu niyet için, “Bu okul Türk birliğine giden yolda önemli bir adım olacak, Türk dünyasına hizmet eden nesiller yetiştirecektir.” sözleriyle yola çıkan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, aksi çığırtkanlıkları susturarak bir kez daha Ülkücülerin yolunun ilim ile örüldüğünü vurguladı. İlimle örülen bu yolun ufkundaki Turan’ı işaret etti. Çünkü dünü yarına bağlayan, bugün ilim ile atılan düğümdür. Eğer ki yarınları kazanmak istiyorsak vatan bildiğimiz toprağa ilim için temel atmalıyız, ilim ile kök salmalıyız. Bir okulun duvarları ve çatısı, sadece soğuktan, yağmurdan ve kardan korumaz, sadece bir bina değildir. Cehaletten korur, geçmişine ve kimliğine saldıranlardan korur, bilmeyip de aldanmaktan korur, dününü bugününde korur ve yarına yol eder… Okula açılan kapı ardında yarınların anahtarı vardır. Okul sadece taş üstüne konan taş değildir, toprağa kazılan temel, yarınlara meyve verecek bir ağacın kökleridir. Bir ağaç toprağı nasıl erozyonlardan koruyorsa, bir okul da milletini erozyonlardan korur, kayıp gitmesine müsaade etmez, ilim bir düğüm gibi toprağa tutunur.

Kadim Türk şehri Şuşa da, toprağını kanı ile vatan eyleyenlerden koparılıp erozyonlara mahkûm edilmişti. Hasretliği zaferle yırttı ama toprağı geri almak ve vatanı geri almak aynı şey değildir. Vatanı geri almak için milleti tarihi ile kavuşturup, toprağa yarınlara varacak tohumlar ekmek gerekir. Bir okul, toprağın vatan oluşunu nesillere izah eden en bereketli tohumdur. *Ülkü Ocakları, Turan ellerinin mahzun kalmış Şuşa’sına hasretle sarılarak bereketli bir tohum ekiyor.* Bu tohum, köklerini vatana salan, gövdesinin gölgesinde milletini bir eden ve yaprakları ile Turan’a varacak bir ağaç olacak. Bu ağaç, ülkü ile sulanacak…

“Şuşa’nın susadığı eğitim ve öğretime destek vermek, bizim fikir ve inanç vecibemizdir.”

–Lider Devlet Bahçeli