Kastamonu Özel Halk Otübüsü’nde yakın zamanda faaliyete geçmesi beklenen Kentkart uygulamasına Ülkü Ocakları yeni bir bakış açısı katıyor.

Kastamonu Ülkü Ocakları sosyal medya hesaplarından duyurulan “Ülkü Ocakları Dergisi Okuyor, Ülkü Ocakları Dergisi Okutuyoruz” sloganıyla paylaşılan proje doğrultusunda belirlenen kitapları alıp okuyan vatandaşların şehir içi ulaşımı Ülkü Ocakları tarafından karşılanıyor.

Çok okuyan yol alır diyerek kolları sıvadıklarını ifade eden Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizim gençliğimiz her zaman milletine ve memleketine bağlıdır. Ülkü Ocakları bulunduğu her yere değer katar. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında Başbuğumuzun izinde Türk gençliği olarak her noktada güçlü olmamız gerek.



Kastamonu’da şehir içi ulaşımda yeni bir dönem başlarken biz de bu projenin önemli bir paydaşı olmak istedik. Üstelik sadece biz değil okuyan herkes bu projemizin paydaşı olacak. Kastamonu’da kartlı sistem ile yolculuk etmenin yanı sıra projemiz sayesinde kitapla yolculuk çağını açıyoruz. Bu projenin tek şartı okumak. Çünkü Ülkü Ocakları kütüphanemizden aldığınız Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk, Hüseyin Nihal Atsız'ın Bozkurtlar Diriliyor kitabı ve Ülkü Ocakları aylık Dergisi sizin için ulaşımın anahtarı olacak. Kitap ve dergi üzerinde bulunan karekodu özel halk otobüsünde sisteme okutarak ‘Benim biletim kitabım’ diyebileceksiniz.
Çok gezen mi çok okuyan mı bilir tartışmaları süredursun biz size hem okuyup hem de seyahat edeceğiniz bir proje sunuyoruz. Şehrimizde ve ülkemizde öncü bir proje olan KitapKart ile okuyanın yolu uzun.



Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından yapay zeka teknolijisi ile geliştirilen ve Türk Gençliğine hızlı okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla oluşturulan ODAK2023 yazılımı da bizler için çok önemli. Okuyan, çağın gerekliliklerini yakalayan, milletine, memleketine, bayrağına ve değerlerine bağlı bir gençlik ile geleceğimiz aydınlık olacaktır.

Bizler ülkemiz ve milletimiz için varız, var olmaya da devam edeceğiz. Ne Mutlu Türk’üm diyene.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi