Ağın ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Ali Uslu, başarılı çalışmalarıyla takdir topluyor. 

1,5 yılda Ağın ilçesinde önemli hizmetler gerçekleştiren Başkan Ali Uslu, bir ilke imza atarak belediye arazilerini tarıma açtı. 

Belediyeye ait 400 dönüm araziye arpa ektiren Başkan Uslu, hasattan elde edilen 75 ton arpayı satarak belediyeye gelir kazandıracak. Başkan Uslu ayrıca belediye bünyesinde Hayır Bahçesi kurarak,  buradan elde edilecek ürünleri ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtacak. Yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanan Uslu, Tarım Bakanlığı'nın desteği ile leblebi üretim ve paketleme tesisi kuracak. 

ÜRETKEN BELEDİYEYİZ

Ağın'da üretken belediyecilik ilkesiyle çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Uslu, "Seçim bildirgemizde üretken belediyecilik ilkesiyle çalışmalar yapacağımızı beyan etmiştik. Ağın belediyesinin toplam 8 bin 500 dönüm arazisi mevcut. Bu arazinin yaklaşık 2 Bin 500 dönümü tarıma elverişli. Bu araziler bugüne kadar düzgün kullanılmamıştı. Atıl durumdaydı. Seçim bildirgemizde bu arazileri ekonomiye kazandıracağımızı söylemiştik. Meclis üyelerimizin de ortak fikirleriyle 400 dönüm arazimize arpa ektik. Bunu yaparken çok eleştiri aldık. Bu işi yapamayacağımızı söylediler. 'Belediye bu işi yapamaz'  dediler. Ama biz 'yaparız' dedik. Bu konuda çalışma başlattık. Kendi maaşımdan 12,5 ton tohum aldık. Ekim yaptık. Bu süreçte biçerdöver, mazot, gübre için belediye bütçesinden 40 Bin TL harcamamız oldu. Hasadımızı gerçekleştirdik. 400 dönüm araziden 75 ton arpa elde ettik. Hasat etiğimiz arpayı ihale ile satacağız. Elde edilecek gelir belediyenin kasasına girecek. Harcamaları düştüğümüz zaman belediye yaklaşık  60 Bin TL kazanç elde etmiş olacak." dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURDUK

Ağın ilçesinde farkındalık oluşturduklarını belirten Başkan Ali Uslu, "Biz çok hassas bir şekilde çalışıyoruz. Bu işi yapamayacağımızı söylediler. Bizi eleştirdiler. Ama biz bunu başardık. Hem belediye bütçesine gelir getirmek hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak adına bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu projemizi gelecek yıllarda da devam ettireceğiz. Bu konuda Tarım Bakanlığımız bize destek olacak. Tarım Bakan Yardımcımız Hadi Tunç'la görüştük. Bizlere tohum, gübre, ekipman desteği verecekler. Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu. 

HAYIR BAHÇESİ KURDUK

Başkan Ali Uslu, hububat üretiminin yanısıra sebze ve meyve yetiştiriciliği yaptıklarını da belirterek, "Hayır Bahçesi kurduk. 3 dönüm alanda patlıcan, domates, salatalık, biber kavun, karpuz yetiştiriyoruz. Belediye personelini görevlendirdim. İlk mahsulleri almaya başladık. Salatalık ve kabak çıktı. Hayır bahçesinde yetişen ürünleri  ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz vereceğiz. Bahçesini yapamayan yaşlı vatandaşlarımız buraya gelip ihtiyacı olan ürünleri kendileri toplayacaklar." ifadelerini kullandı. 

LEBLEBİ ÜRETİM PAKETLEME TESİSİ KURULACAK

Ağın Belediyesi bünyesinde Tarım Bakanlığı'nın desteği ile leblebi üretim ve paketleme tesisi kuracaklarını belirten Ali Uslu, "Sayın Bakan Yardımcımız Hadi Tunç, bu konuda da bize yardımcı olacaklarının sözünü verdi. Tesisi kurduktan sonra yöremize has Ağın Leblebisinin hammaddesi olan nohut üretimi için çalışma yapacağız." şeklinde konuştu. 

ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETTİK

Başkan Uslu, tarımın yanısıra belediyecilik hizmetlerini de aksatmadan sürdürdüklerini belirterek,"Seçim bildirgemizde araç kapasitemizi artıracağımızı söylemiştik. Bu kapsamda kısa sürede belediyemize 6 tane araç kazandırdık. 1 tane vidanjör, bir tane çöp aracı, bir tane ambulans. Kar küreme aracı ve cenaze aracını hizmete aldık." dedi.

Editör: Haber Merkezi