Köprübaşı alanındaki törene, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Taşköprü Kaymakamı Ercan Çiçek, Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü , MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanı Yunus Abayoğlu, Bartın Ulus Kaymakamı Zeynep Acar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, Ak Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İş adamı Cengiz Aygün, MHP Taşköprü İlçe Başkanı İsmail Berber ve KASDER Başkanı Remzi Şen , Taşköprü Dernekler Federasyonu Başkanı Halil Hasanoğlu katıldı.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal yanındaki heyetle birlikte Tarihi Köprübaşı alanında kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi. Heyet festival alanında açılan stantları tek tek gezerek stantlar hakkında bilgiler aldı.

Alanda yer alan bando takımı, köçekler ve davul zurnalar ile festival coşkusu yaşanmaya başladı.

Açılış programının ardından Bando Takımı eşliğinde Süleyman Demirel Caddesi üzerinde kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Festival kapsamında Pompeiopolis 2019 Tarım, Orman, Hayvancılık ve Tarımsal Gıda Fuarı’nın açılışı da yapıldı.

Açılış programından sonra açıklamalarda bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal;

“Senelerdir süren Kültür ve Sarımsak Festivalimizin amacı sarımsağımızı tanıtmaktı. Şimdi sarımsak denildiğinde akla Taşköprü geliyor ama Taşköprü’de sadece sarımsak yok. Padişahların yemeği olan Kuyu Kebabımız var. Pompeiopolis Antik Şehrimiz var. Festivallerin amacı birlik, beraberliği pekiştirmektir. Biz de bunun yanı sıra Pompeiopolis Antik Şehrimizi de tanıtacağız. Bu 4 gün kapsamında da Taşköprü’de geleceğe, geleceğin gençlerine yatırım yapılacak. Geleceği olmayan hiçbir toplumun hedefi yoktur.” ifadelerini kullandı.

 Açılışın ardından belediye binasının önüne kadar kağnı arabasıyla yürüyüş yapıldı.

Programların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda protokolün de katılımıyla program için toplanıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda Tosya Ahi Evran Mehteran Takımı sahne aldı.

Festival ile ilgili açıklama yapan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz;

“Henüz festivalin başındayız. Ben Taşköprü’nün her şeyin en güzeline en iyisine layık olduğunu düşünüyorum. En başta sarımsağı ile ün almış, marka olmuş bir ilçemiz. Bu festivalin de önceki yıllarda olduğu gibi güzel geçeceğine ve Taşköprü’nün tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Açılış programında konuşan MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın;

“Mükemmel bir ortam. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir ortam hazırlamış. İnşallah hem Kastamonumuzun hem de Taşkörpümüzün tanıtımında büyük faydası olacak. Kastamonumuzun turizmi açısından büyük faydası olacak. Biz özellikle basına da çok teşekkür ediyoruz. İlgisinden dolayı. İnşallah çok güzel bir organizasyon olacak.” açıklamasında bulundu.

Mehteran Takımının ardından Güney Kore, Hindistan, Bulgaristan, K.K.T.C ve Sırbistan’dan gelen oyun ekipleri gösterini gerçekleştirdi.

33. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali yarın 09.30’da Halk Oyunları Ekiplerinin, Belediye Başkanı Abdullah Çatal ile kahvaltısı ile başlayacak. ‘Buluşmalar’ isimli Karma Resim Sergisi ile devam edecek program öğleden sonra ‘Taşköprü’nün Doğal ve Beşerî Zenginlikleri’ konulu panel, Halk Oyunları Gösterileri ve yarışmalar ile devam edecek. 20.30’da festival kapsamında ilk defa düzenlenecek olan Motofest’in kamp açılışı ve kamp ateşinin yakılması gerçekleştirilecek. 33. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin 2. Günü Köprübaşı Festival alanındaki Orhan Canayakın ve Ali Kınık Konserleri ile tamamlanacak.

Editör: Haber Merkezi