33. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nin 3. Günü Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın Trap Atışı gerçekleştirmesiyle başladı. Trap Atışları Yarışmasının ardından bisiklet yarışı düzenlendi. Yarışın ardından çocukların ve gençlerin katılımı ile polis eşliğinde şehir turu yapıldı. Tura katılan çocukların ve gençlerin arasından kura ile hediye çekilişi gerçekleştirildi. Kurada çıkmayanlara Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal dondurma hediye etti. Bisiklet turu ve hediyelerin dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

ÇOCUKLARIMIZI SPORA TEŞVİK ETMEK İSTİYORUZ

Bisiklet Turu ile ilgili konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal;

“Bu etkinlikler bizim festival programımızın içerisinde yer alıyor. Festivalimiz çok güzel gidiyor ve çok büyük bir katılım var. Şimdi çocuklarımızla bisiklet yarışı ve turu yapacağız. Ödüller vereceğiz. Çocuklarımızı spora yönlendirmek istiyoruz. Bisiklette çocuklarımıza bir spor oluyor. Allah’ın izniyle Taşköprümüzün içerisine ‘Bisiklet Yolu’ için de bir projem var. Onu da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Halk oyunları ve ödül törenleri programları için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıldı. Güney Kore, Hindistan, Bulgaristan, K.K.T.C, Sırbistan ve Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri sahne aldı. Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, halk oyunu ekiplerine plaket verdi. Ardından ödül törenlerine geçildi. 

Törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal;

“Taşköprü’ye hizmet için geldim ve Allah’ım bana nasip etti. Herkese saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ve eşi, En İyi Yemek Yapma yarışmasında dereceye girenlere plaketlerini verdiler. Törende dün düzenlenen Buzağı, Kuzu ve Sarımsak Yetiştiricileri yarışmalarında dereceye girenlere de ödül ve çekleri hediye edildi. Tören Taşköprü Geleneksel Oyun Gösterisi ile sonlandı.

SARIMSAK FESTİVALİ GELENEKSEL GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Halk Oyunları Gösterileri ve Ödül Törenlerinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Sarımsak Festivali Geleneksel Güzellik Yarışması’ düzenlendi. Türkiye’den ve diğer ülkelerden katılımın gerçekleştiği yarışmada güzeller yürüyüş gerçekleştirdi. Güzeller, Sarımsak Güzeli, Taşköprü Güzeli, Pompeiopolis Güzeli ve Ünal Gelinlik Güzeli olmak üzere dört kategoride yarıştılar. Sarımsak Festivali Geleneksel Güzellik Yarışmasının jürileri arasında Yıldız Evren ve Gazeteci Aysan Kardağ da yer aldı. Yarışmayı izlemeye gelenler arasında Taşköprü doğumlu sinema sanatçısı Cihan Ünal da yer aldı.

Sarımsak Festivali Geleneksel Güzellik Yarışması’nda; Taşköprü Güzeli; 6 numaralı Bulgaristanlı yarışmacı, Sarımsak Güzeli; 2 numaralı Sırbistanlı yarışmacı, Pompeiopolis Güzeli; 3 numaralı Bulgaristanlı yarışmacı,  Ünal Gelinlik Güzeli; 5 numaralı Türkiye’den İlayda Yazıcıoğlu oldu.

Güzellik Yarışmasının ardından Off-Road Araçları Geçiş Gösterisi yapıldı.

YAĞMUR YAĞIŞI FESTİVALE OLAN İLGİYİ ENGELLEYEMEDİ

3. Günün sonunda Tarihi Köprübaşı Festival Alanında sevilen sanatçı Bilal Sonses sahneye çıktı. Konser sırasında sağanak yağışının etkili olmasına rağmen kimse dağılmadı. Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal yağmurda konseri terk etmeyen vatandaşlara branda dağıttı ve bir konuşma yaptı. Çatal, “Gençler her şey sizin için, bugünlere de şükürler olsun.” ifadelerini kullandı.

Bilal Sonses konserinin ardından bir diğer sevilen sanatçı Tuğçe Kandemir sahneye çıktı. Tuğçe Kandemir konseri sırasında Taşköprü Başkanı Abdullah Çatal, hemşehrileriyle dans ederek, ritim tutarak konsere eşlik etti.

Konser sırasında sahnede Burak Dobak, Eda Oruçluoğlu’na evlenme teklif etti. Evlilik teklifinin ardından tamamlanan konserde Tuğçe Kandemir’e gelinlik hediye edildi. Öğlen düzenlenen Güzellik Yarışmasında seçilen güzellere pelerin takılmasıyla 33. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin 3. Günü tamamlandı.

33. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin son günü, 13.00’de Kaba Yazı Mevkiinde düzenlenecek Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri ile başlayacak. Halk oyunları gösterilerinin ardından Tarihi Savaş Sanatları Gösterisi ve At Yarışları programı ile devam edecek. 20.00’de Tarihi Köprübaşı Festival Alanında Halk Oyunları Ekiplerinin gösterilerinin ardından Teşekkür ve Katılım Belgeleri dağıtılacak. Festival, 21.00’de Azerin ve 22.00’de ünlü müzisyen Kıraç’ın konserleriyle tamamlanacak

Editör: Haber Merkezi