Beşiktaş'ın prensipte anlaşma sağladığı milli futbolcu Umut Meraş, resmi sözleşme imzalamak için İstanbul'a geldi. Umut Meraş hakkında detaylar merak ediliyor. Umut Meraş’ın son takımı 2019-2020 sezonunda transfer olduğu Le Havre kulübüdür. Milli takımımızın yıldız ismi Umut Meraş performansıyla da göz dolduruyordu. Peki Umut Meraş nereli, kaç yaşında? Umut Meraş hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

UMUT MERAŞ BEŞİKTAŞ İÇİN İSTANBUL'A GELDİ!

Bir süredir Beşiktaş'ın gündeminde yer alan milli futbolcu Umut Meraş, siyah-beyazlılarla resmi sözleşme imzalamak için İstanbul'a geldi. Başarılı futbolcunun yarın sağlık kontrolünden geçmesi ve son detayları görüşerek Beşiktaş'la resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Umut Meraş 2019 yılında Bursspor'dan Le Havre'a 1,3 milyon euroya transfer olmuştu.

UMUT MERAŞ KAÇ YAŞINDA NERELİ, NEREDE DOĞDU

Tam adı Cengiz Umut Meraş olan milli sporcu, İstanbul Eminönü doğumludur. Aslen nereli olduğu bilinmeyen futbolcu, bu sebeple İstanbullu olarak kabul edilmektedir. Umut Meraş, 20 Aralık 1995 senesinde doğmuştur. 24 yaşındaki futbolcu profesyonel kariyerine 2014 senesinde başlamıştır. Milli takım forması da giyen yetenekli sporcu 1,78 metre boyundadır. Sol bek olarak sorumluluk alan Umut Meraş, bir bekten beklenen temel özellikleri karşılamaktadır. Buna göre bek mevkiinde oynayan oyuncuların; hızlı, dayanıklı, takım çalışmasına uygun, öngörülü, top sürme kabiliyeti ve top çalma yetenekleriyle ön plana çıkması beklenmektedir. Umut Meraş instagram adresi @umutmeras'dır. 

UMUT MERAŞ HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Umut Meraş’ın altyapı kariyeri 2012 ve 2013 yılında oynadığı Sarıyer ve Yeşilköy ile başlamıştır. 2014 yılına geldiğinde Yeşilköy’den Boluspor’a transfer olan oyuncu bu takımda yaklaşık 4 sene kadar oynamıştır. Bundan sonra Bursaspor ’a transfer edilmiştir. Umut Meraş’ın son takımıysa 2019-2020 sezonunda transfer olduğu Le Havre kulübüdür. Mavi ve lacivert formayla sahaya çıkan Le Havre, Fransa’da kurulan eski futbol takımlarından biridir.

 Umut Meraş’ın gençlik takımları sırasıyla; Sehremini, Sarıyer ve Yeşilköy Altyapı şeklindedir. Umut Meraş’ın sözleşme yaptığı son takım ise Fransa 2. Ligi üyesi olan Le Havre şeklindedir. Teknik direktörlüğü Paul Le Guen tarafından üstlenilen takımın kadrosu toplamda 26 kişiden oluşmaktadır. Takıma yapılan son transfer ise Khalid Boutaib olmuştur.

UĞUR MERAŞ HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Umut Meraş, yaptığı son sözleşmeye bağlı olarak Fransa’nın 2. Lig üyesi Le Havre’de forma giymektedir. Ancak kendisi milli takım maçlarında da yer alan milli bir sporcudur. Yetenekli sporcu her iki takımda da sol bek mevkiinde oynamaktadır.

Sol bek, takımda defans olarak rol üstlenen oyunculardan biridir. Buna göre bek pozisyonunda oynayan oyuncu geniş pozisyonları tutar. Geleneksel olarak da duran toplar haricinde ileriye çıkmaz, her zaman geride durur. Ancak modern futbolda sol ve sağ bek oyuncularının daha hücumlu bir oyun sergilediği görülmektedir. Bu bağlamda sol bek oyuncusunun sorumluluklarından başlıcaları aşağıdaki gibidir.

- Hücum eden oyuncuya fiziksel güç uygulamak ve onları daha az etkili olabilecekleri bir alana yönlendirmek.

- Taç atışı yapmak.

- Rakip sporcuların savunma hattını aşmaması için diğer defanslarla birlikte koordineli olarak hareket etmek.

- Kanat aşağısına pas alternatifi sağlamak.

Editör: Haber Merkezi