Bazen böyle olur…

Bazen böyle olur…

Trabzon gibi deplasmanda daha çok topa sahip olursun, rakip seni kendi yarı alanında bekler, iyi kapanır, pozisyon vermez, sen de iyi oynadığını düşünüp, öne doğru çıkar, baskı kurmaya çalışırsın.

Ama üretemezsin…

Kanatların aksar, orta sahan, forvettekileri yeteri kadar besleyemez, pas trafiğini sağlayamazsın, istatistiklerde önde görünürsün ama “Kazın ayağı hiç de öyle değildir…”

Ne Boyd, ne de N’Koudou, Burak Yılmaz’ı topla buluşturabildi. Dorukhan, Oğuzhan ve Atiba sanki ayrı dünyaların insanları gibiydi. Gökhan ve Caner de alışılmışın dışında, doğru dürüst çıkmayınca hatlar arası bağlantılar kesildi. Abdullah Avcı’nın sistem değişikliği ise yine tutmadı ve yeni bir hüsran yaşadı.

Trabzonspor ne yaptı ?

Alışılmışın dışında saldırmadı, sabırla bekledi, rakibinin ne yapabileceğini izledi, açık vermedi. Topa sahip olduğunda sakince top çevirdi. Zaten iyi bir defans kurgusuna sahip olan ve birbirlerine alışkın olan defans çarkının dişlilerine bir de Obi Mikel eklenince iş duran toplara ve kontrataklara kaldı. Onları da önce Sosa iyi kullandı, rakiplerini hataya zorladı ve goller arka arkaya geldi.

Sonra da Shörloth ve Nwakaeme ani ataklarla golleri buldu.

Ünal hoca zaman zaman rotasyon yanlışına düşüyor ama hatasını gördüğünde hemen dönüyor.

Tıpkı Abdülkadir Parmak’ta olduğu gibi. Bu takım Parmak’sız olmaz, dün bunu bir kez daha gördük.

Karadeniz ekibinde galibiyette kuşkusuz Sörloth’un katkısını da unutmamak gerek. Beşiktaş defansını bunalttı, hava toplarında üstünlük sağladı, top sürdü, yetmezmiş gibi bir de gol attı.

Trabzonspor bu skor ile düzlüğe çıktı, haftayı karlı kapattı, güveni yerine geldi. Siyah-Beyazlı rakibini de kaosun içinde bıraktı.

Beşiktaş’ta belli ki, yönetim belirsizliği takımı da etkilemiş. Sadece takımı değil, Teknik direktör Abdullah Avcı’yı da etkisi altına almış. Bu kadar hafta takımının bu sistemde başarılı olamadığını görememek ancak bu şekilde izah edilebilir.

Sayın hocam bırak bu takım yıllardır ezberlediği, bildiği oyunu oynasın.

Sen yeni gelenlere klasik Beşiktaş oyununu aşılamaya, öğretmeye çalış. Dön artık şu yanlışından, sistem değişikliğinden !

Yoksa, bu gidiş iyi değil…

Avrupa’da kayıp, Süper Lig’de ilk 6 haftada 5 puan, forsuz ve uyumsuz futbolcular, kötü oyun, kötü skorlar.

Böyle giderse, sonunuz geçen sezonki Fenerbahçe’den beter olur. Onlarda hiç olmazsa dik duran, camiayı toparlayan, ayakta tutmaya çalışan bir yönetim vardı…

Sizde var mı?..