YKS tercih sonuçlarının yayınlanmasının ardından üniversiteyi kazanamayan adaylar ek tercih süreci beklemeye başladı. Kayıtlar tamamlandıktan sonra boş kontenjanlar paylaşılacak. Peki üniversite ek tercihleri ne zaman başlayacak? 2020 üniversite boş kontenjanları açıklandı mı? İşte detaylar…

2020 YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS ek tercihlerin başlayacağı tarih henüz açıklanmadı. Gelişmeler geldikçe sizlerle TURKGUN.COM'da paylaşmaya devam edeceğiz. Üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından ek tercih tarihinin başlaması bekleniyor. Öğrenciler ek yerleştirme kılavuzuna göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

ÖNLİSANS VE LİSANS PUANLARI AÇIKLANDI

ÖSYM 2020 senesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre ek üniversite programlarına yerleştirilen en büyük ve en küçük puanları açıklandı.

ÖNLİSANS PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

LİSANS PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

BOŞ KONTENJANLAR BELLİ OLDU

YKS ek tercihler ile herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ÖSYM, Devlet Üniversitesi, Vakıf Üniversitesi ve diğer üniversitelerin boş olan kontenjanlarını açıkladı.

Devlet Üniversiteleri lisans boş kontenjanları: 11.749
Vakıf Üniversiteleri lisans boş kontenjanları: 10.578
K.K.T.C Üniversiteleri lisans boş kontenjanları: 3.553
Diğer Ülkelerdeki Üniversiteler lisans boş kontenjanları: 80

YKS SONUÇLARI TERCİH KULLANIM ALANLARI

TYT' 150 puan ve üzeri alanlar, TYT puanı ile öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler. TYT'de 150 ve üzeri alan adaylar SÖZ, SAY, DİL ,EA puanları 170 puan ve üzeri olanlar, bu bu puan türleri ile öğrenci kabul eden lisans programları, TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilecekler.

TYT alanında 150 üzeri puan alanlar, SÖZ, SAY, EA, DİL puanları ve üzeri olmayanların yalnızca ön lisans programlarını tercih etme hakları vardır. Adayların SÖZ,SAY,DİL, EA puanı ile öğrenci kabul eden ön lisans programlarını tercih etme hakları ise yoktur.

ÖYT (özel yetenek sınavı) ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

Bu puan engelli öğrenci adayları için  100 puan ve üzeridir.

 

 

Editör: Haber Merkezi