ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve 2 milyondan fazla öğrencinin girdiği YKS tercihleri devam ediyor. https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılan tercihler hakkındaki detaylar adaylar merak ediliyor. Adaylar, 24 tercihte bulunabiliyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) tercih işlemleri devam ediyor

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Yeni tercih tarihlerini de duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci kardeşlerimiz 5 Ağustos’tan 20 Ağustos saat 23:59’a kadar üniversite tercihlerini yapabilecek. Her bir kardeşime hayırlı bir tercih dönemi ve başarılı bir üniversite hayatı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Adayların üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarını incelemeleri yararlı olacak.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLACAK?

YKS tercih sonuçları için henüz ÖSYM tarafından tarih verilmedi ancak YKS tercih işlemlerinin 20 Ağustos'ta sona erecek olmasının ardından erişime açılabilecek. Kılavuzda yer alan bilgilere göre “Elektronik kayıt” 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler baz alındığında sonuçların Ağustos ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi