Koronavirüs yüzünden üniversitelerde uzun süredir yüz yüze eğitime ara verildi. Öğrenci ve velilerin üniversiteler açılıyor mu merakı arttı. YÖK'e 2021 üniversiteler ne zaman açılacak sorusu yöneltiliyor. YÖK son dakika üniversitelerde yüz yüze eğitim açıklaması yaptı ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da konu hakkında detay paylaştı. Yüz yüze eğitim üniversiteler açılıyor mu? 

ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR MU, NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasına yönelik bir yazı gönderdi. Yeni eğitim ve öğretim döneminde okulların açılmasına yönelik talep dile getirildi. İşte YÖK'ün Bakanlığa gönderdiği yazı:

Üniversiteler açılıyor mu

"Bu bağlamda ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir yeri olan yükseköğretim sistemimizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bütünüyle normalleşmeye geçilerek sürdürülmesi, yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 eğitim döneminde başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eğitimde okuyan öğrencilerimizin de öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır. Aksi takdirde özellikle başta sağlık olmak üzere uygulamalı eğitim alanlarından mezun olacakların meslek icralarında telafisi mümkün olmayan sonuçlar üretmesi kuvvetle muhtemeldir.

Buna göre, yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personeli ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerimizin 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanması hususunda gereğini önemle arz ederim."​

​CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞTU

Erdoğan, öğrencilerin üniversitede yüz yüze eğitim sorularına yanıt verdi. Açıklamasında, ''Üniversite öğrencilerinin bu noktadaki avantajları daha fazla. Fevkalade bir durum olmazsa onların konumunun bu noktada farklı olacağını YÖK söylüyor. Bütün mesele aşı konusunu, hele hele yerli, milli aşımızı yetiştirebilirsek o zaman herhangi bir endişe olmayacak. Üniverisite öğrencilerinin aşılarını yapalım diyoruz, aşıları olduktan sonra da yol açık." dedi.

Editör: Haber Merkezi