Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı'na değerlendiren Uğurlu, Türk Ordusu'nun teröre karşı daha önce yaptığı başarılı operasyonlarıdan örnek vererek, "El Bab, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün karargahı idi. Bunu çok kimse bilmez. Sanatçı aynı zamanda tarihini de iyi bilendir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün “Sanatçı alnında ışığı ilk hisseden insandır” sözünü hatırlatan ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, "O ışığı toplumla paylaşmak çok önemlidir. Günümüzde bu ışığı hissetmeyen insanlara sanatçı adı altında fazlasıyla değer verilmeye başlandı.
Sanatçılar topluma öncü olmak zorundalar. Gerçek sanatçı, vatanını milletini sever kişidir. Ülkesi ve milleti için kaygı taşımayan, gerekli duyarlılığı göstermeyen kişilere; şarkı yada türkü söylüyor diye ona sanatçı diyemeyiz. Çünkü onlar şarkıcı veya türkücüdür" diye ifade etti.
Uğurlu, "Türk Ordusu, sınırımızın ötesinde yuvalanan ve saldırmak için fırsat kollayan terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı Kuva-i Milliye ruhu taşıyan bir sanatçı olarak destekliyorum. Milletimle birim ve beraberim. Bütün sanatçıları milletiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında olmalı" çağrısı yaptı.

Editör: Haber Merkezi