Fenerbahçe’de iki tane saatli bomba var… Biri Serdar Aziz, ki ilk dakikalarda hatasından Alanyaspor öne geçebilirdi. Diğeri de Jailson, ki o da iki penaltıya neden oldu. Hadi Jailson’u anlıyoruz, adam yerinde oynamıyor, yine de elinden geleni yapıyor. Ama Serdar Aziz, hem ikili mücadeleler ve hava toplarında, hem de topu oyuna sokarken, takımını zor durumlarda bırakıyor.

Dün A.Alanyaspor karşısında ilk yarıda son iki haftalık performansından çok uzak bir Fenerbahçe izledik. Düşünün yüzde 70’lerde topa sahip oluyorsunuz ama tek bir şut girişiminiz yok, tehlikeli sayılabilecek atağınız ise yok gibi. Tamam pres iyi, tamam kayıp topu kazanmak için gösterilen gayret de iyi ama böyle oynadığınızda ‘bal yapmayan arı’ gibi oluyorsunuz. Tolga da, klasik oyunundan ayrılarak, kanatlar yerine ortaya girip o bölgeyi sıkıştırınca ‘kısır’ bir oyun ortaya çıktı. İkinci yarıya işin ciddiyetini kavrayan Fenerbahçe farklı başladı. Tabi bunda Ersun Yanal’ın hamlesini de unutmamak lazım.

Tolgayı oyundan alan tecrübeli hoca, Deniz Türüç’ü sahaya sürerek kanatlara hareket getirdi. Zaten gol de bu futbolcunun ortası ile oluşan penaltıdan geldi. Ama rakip A.Alanyaspor, boşuna ligin zirvesinde değil ve çok etkili futbolcuları var. Jailson’un yarattığı ikinci penaltıyı golcü futbolcu Cisse direğe nişanlamasa, ikinci yarıya daha etkili başlayan Fenerbahçe çok büyük sıkıntılar yaşardı. Cisse gibi bir golcü nasıl 5 penaltı kaçırır, onu da anlamak mümkün değil. Maçın son yarım saatinde iki takımın da üç puan için çabası vardı. Orta sahaların düşmesi ile birlikte heyecan ve pozisyon bolluğu yaşandı, bir o kalede, bir bu kalede.

Kanatları Rodrigues ve Deniz Türüç ile güçlendiren Ersun hoca, kupa maçının başarılı ismi Mevlüt’ü daha erken oyuna alarak çift santrafora dönebilirdi, dönmedi, önce Ferdi’yi tercih etti. Belli ki, hocanın da gözünü korkutmuş Alanyaspor. Zaten bunu hafta içerisinde itiraf etmişti. Sonuçta bu bir puan önceki haftalarda iyi futbol oynayan ve dün verimli olamayan Fenerbahçe için bir ikramiye oldu. A.Alanyaspor ise yakaladığı fırsatı kullanamayarak, galibiyeti kaçıran taraf oldu. Hakem Ümit Öztürk’ün son dakikalarda Fenerbahçe lehine vermediği penaltının, çok tartışılacağını söyleyebiliriz.