2022 Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde Gana ve Uruguay Al Janoub Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 21. dakikasında Gana, penaltı kazandı. Topun başına Andre Ayew geçerken Uruguay kalecisi Sergio Rochet penaltıyı kurtardı.

Penaltı pozisyonundan 5 dakika sonra ise Uruguay üstünlük golünü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Luis Suarez ceza sahasında topla buluşurken kaleciden dönen topu Giorgian de Arrascaeta tamamladı ve takımını öne geçirdi.

Uruguay'ın üstünlük golünün ardından 31. dakikada ise Giorgian de Arrascaeta farkı ikiye yükseltti. Luis Suarez'in ceza sahasına havalandırdığı topta düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup eden Arrascaeta, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken devreye Uruguay'ın 2-0'lık üstünlüğüyle girildi.

VAR incelemesi sonrası penaltı çıkmadı
Uruguay'da Darwin Nunez, 58. dakikada ceza sahasında yerde kaldı. Uruguaylı oyuncular penaltı beklerlen maçın hakemi Daniel Siebert maçı devam ettirdi. Yapılan VAR incelemesinin ardından da pozisyonun penaltı olmadığı belirtildi.

İkinci yarıda Gana, yakaladığı fırsatları değerlendiremezken Uruguay da skor üretemedi ve mücadele 2-0 Uruguay'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından Uruguay 4 puana ulaşırken Gana 3 puanla turnuvayı tamamladı. Gruptaki son maçların ardından Güney Kore ve Uruguay 4 puana ulaştı. Güney Kore, Uruguay'a göre daha fazla gol attığı için bir üst tura adını yazdıran takım oldu.

Gana ilki başardı
Mücadelenin 21. dakikasında Gana, penaltı atışından yararlanamadı. Penaltı atışında topun başına geçen Ayew, ağları havalandıramazken kaçan penaltıyla birlikte Gana bir ilki başardı.

Opta'nın detaylı analize başladığı 1966'dan bu yana Gana, Dünya Kupası'nda bir rakibine karşı iki penaltı kaçıran (seri penaltılar hariç) ilk ülke (2010 ve 2022) oldu.

Giorgian de Arrascaeta iki ismi yakaladı
Karşılaşmada Uruguay'ın gollerini kaydeden Giorgian de Arrascaeta, Opta verilerine göre bir Dünya Kupası'nın ilk yarısında iki gol atan üçüncü Uruguaylı futbolcu oldu.

Juan Peregrino Anselmo 1930'da Yugoslavya'ya, Oscar Miguez ise 1950'de Bolivya'ya karşı ilk yarıda ağları iki kez havalandırmıştı. Uruguay, bu iki turnuvada da Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Gana: 0 - Uruguay: 2
Stadyum: Al Janoub
Hakemler: Daniel Siebert, Jan Seidel, Rafael Foltyn (Almanya)
Gana: Ati-Zigi, Seidu, Amartey, Salisu, Baba, Partey, Abdul Samed (Dk. 72 Kofi Kyereh), Kudus (Dk. 90+8 Issahaku), Andre Ayew (Dk. 46 Bukari), Jordan Ayew (Dk. 46 Sulemana), Williams (Dk. 72 Semenyo)
Uruguay: Rochet, Varela, Gimenez, Coates, Olivera, Bentancur (Dk. 34 Vecino), Valverde, De Arrascaeta (Dk. 80 Gomez), Pellistri (Dk. 66 De La Cruz), Nunez (Dk. 80 Canobbio), Suarez (Dk. 66 Cavani)
Goller: Dk. 26 ve 32 De Arrascaeta (Uruguay)
Sarı kartlar: Dk. 20 Nunez, Dk. 60 Suarez, Dk. 87 Coates, Gimenez ve Cavani (Maçın ardından) (Uruguay), Dk. 86 Sulemana, Dk. 90+9 Seidu (Gana)

 

Editör: Haber Merkezi