Sencer Bey'in en önemli alpleri arasında yer alan Aydoğdu son bölümde Batıniler ve Bizanslılar tarafından şehit edildi. Savaş sahnelerinde gösterdiği performansla seyirciden tam not alan Aydoğdu'nun hayat hikayesi araştırıyor.

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU AYDOĞDU KİMDİR?

Uyanış : Büyük Selçuklu dizisi Aydoğdu, Sencer‘ in en yakın arkadaşlarındandır. Aydoğdu, Sencer ve Bozkuş’ la beraber Nizamülmülk‘ de beraber eğitim almışlardır. Aydoğdu arkadaşları Sencer ve Bozkuş gibi Büyük Selçuk Devleti için düşmanın içine sızarak bilgi sızdırmakla devletlerine hizmet etmektedir.

Uyanış : Büyük Selçuklu dizisinde Aydoğdu karakteri oyuncu Janbi Ceylan canlandırmaktadır.

Aydoğdu

JANBİ CEYLAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

İstanbul’da dünyaya gelmiştir, ancak doğum tarihi ve yaşı ile ilgili henüz bilgiye ulaşılamamıştır. At eğitmeni, akrobat aynı zamanda oyuncu olarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Aslen Kafkasya kökenli Çerkes bir aileye mensup olan Janbi Ceylan, Türkiye’de doğmuş ancak Rusya’nın Kafkasya Bölgesi’nde yetişmiştir.

Lise ve konservatuvar eğitimini Rusya’da tamamlamış, küçük yaşlardan itibaren Kafkas halk danslarına ilgi duymaya başlamıştır. Rusya’da konservatuvarda dans eğitimi almış, mezun olduktan sonra bir süre dansçı olarak devlet memuru olarak çalışmıştır. Moskova’dan Ukrayna’ya bir çok yere turne için gitmiştir.

1994 senesinde Rusya’da devlet halk dansları bünyesine katılarak profesyonel bir mesleğe dönüştürmüş, 2001 senesinde ise Moskova’da bir sirkte gördüğü atlı akrobasi hayatının dönüm noktası olmuştur. 2002 yılından itibaren sirklerde çalışmaya başlamıştır. İlk olarak Rusya Devlet Sirki ardından Moskova Nikulin Sirki’nde atlı akrobat olarak çalışmış, 2005 senesinde tekrar Türkiye’ye dönüş yapmıştır. 2008 yılına kadar Night Of The Sultans Dans Topluluğu’nda dansçı olarak yer almıştır.

Editör: Haber Merkezi