Ekonomiyi yakından takip eden ve farklı yatırım seçeneklerini araştıran vatandaşlar, Vakıfbank Havuz Hesabı ayrıntıları araştırıyor. Konuyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler, Vakıfbank havuz hesabı nedir? Vakıfbank havuz hesabı alt limit? gibi sorularına cevap aranıyor.

HAVUZ HESABI NEDİR?

Havuz Hesabı nakit fazlalarınızı tercihleriniz doğrultusunda otomatik olarak yatırıma yönlendiren akıllı bir sistemdir. Havuz Hesabı kapsamındaki Bankomat (Vadesiz TL) Hesaplarınız, gün sonunda otomatik olarak taranır, 5.000 TL üzerindeki hesap bakiyeniz, tercihinize göre Z.P. VakıfBank Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu (11. Fon), USD ya da EURO’ya dönüştürülür.

Gün içerisinde Bankomat hesap bakiyeniz 5.000 TL’nin altına düştüğünde sistem otomatik olarak fonunuzu/dövizinizi bozarak bakiyenizi 5.000 TL’ye tamamlar. Böylece, nakit ihtiyaçlarınız için fon bozmanız gerekmez ve vaktiniz size kalır.

Havuz Hesabı’nıza düzenli ödeme talimatı verdiğiniz zaman ödemeleriniz sırasıyla;

Havuz Hesabınıza tanımlı hesap bakiyesine,
Havuz Hesabınıza bağlı fon/döviz bakiyesine,
Kredili Bankomat Hesabınızın limitine bakılarak gerçekleştirilir.

HAVUZ HESABI'NA NASIL SAHİP OLUNUR?

Tüm VakıfBank Şubelerinden Havuz Hesabı açtırabilir; Şubelerimiz veya 0850 222 0 724 Telefon Bankacılığı aracılığıyla Havuz Hesabı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

HAVUZ HESABI NASIL OLUŞTURULUR?

Havuz hesabının oluşturulması için gerçek kişilerin veya şirketlerin vereceği bir talimat ile hesaplar istenilen ana hesapta toplanabilmektedir. Vereceğiniz talimat ile istediğiniz gün, ve saat belirleyerek işlemlerinizin yürütülmesini sağlayabilirsiniz.

havuz hesabı

HAVUZ HESABI AVANTAJLARI NEDİR?

Şirketiniz için vereceğiniz talimat ile oluşturulacak faaliyetler ile işlemlerin yapılması için zaman kazanımı sağlamış olacaksınız. Bunun için gerektiğinde bir bakışta genel olarak bütün hesaplarınızın takibini, toplam bakiyenizi görebilme imkanı sağlanmış olacak. Aynı zamanda bütün hesaplarınızın takibini yapmış olacaksınız. Bu da işgücü tasarrufuna neden olacak, fazladan personel çalıştırması yükümlülüğünden kurtulmuş olacaksınız.

VAKIFBANK HAVUZ HESABI NEDİR?

Vakıfbank havuz hesabında ise durumlar biraz daha farklı olarak açıklanmaktadır. Çünkü Vakıfbank havuz hesabında bankacılık işlemleriniz yürütülürken hesapta bulunan bakiyeleriniz gün sonunda otomatik olarak taranarak 500,00 Türk Lirası üzerindeki hesaplarınız on bir farklı fon olan Vakıfbank Portföy kısa vadeli borçlanma fonlarına ayrılır. Hesabınızdaki miktar 500,00 Türk Lirasının altına düşerse fondaki paranız bozdurulur ve tekrar 500,00 Türk Lirası miktarına tamamlanır.

Fonlara ayrılan paranız ile paranız çalıştırılarak para kazanmanız sağlanmaktadır.

HAVUZ HESABINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Hesaplarınızın bulunduğu banka şubeleri, internet bankacılığı, telefon bankacılığı gibi yöntemler ile havuz hesabına başvuru yapılırken, bankaların özellikli ATM’lerinden bu hesaba başvuru yapabilir, hesaplarınızı aynı zamanda takibini yapmaya başlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi