RANA İDİL ÖZDOĞAN - ANKARA

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 1992 yılında PKK’lı teröristlere karşı son damla kanına kadar savaşarak şehit düşen Hakkâri Özel Hareket Şube Müdürü Ali Er’in hayatının kitaplaştırılmasını ifade ederek, “Keşke şehit Ali Er’in hayatını anlatan bir kitap yazabilsek ve bu kahramanlık ders olup okutulsa. Dünyada ölüme şerbet diyen hiçbir millet yoktur” dedi.

2018 yılında birkaç gönüllü ile şehitlerin de kütüphaneleri olsun diyerek başlayan Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği, Afyonkarahisar’da 16. kütüphanesini açtı. Aynı zamanda 2021 yılında açılan ilk kütüphane olan Şehit Ali Er Kütüphanesi, TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’nde hizmet vermeye başlayacak.

“BİR TEK BİZ ÖLÜME ŞERBET DİYORUZ”

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Vali Çiçek, şehit Ali Er’in hayatının kitaplaştırılması gerektiğini vurguladı. Vali Çiçek, “Son kurşununa kadar bizler için savaşan kahraman şehidimiz için ne yapsak az kalır. Keşke şehit Ali Er’in hayatını anlatan bir kitap yazabilsek ve bu kahramanlık ders olup okutulsa. Biz şehitlerimiz ölünce şehadet şerbeti içti diyoruz. Dünyada ölüme şerbet diyen hiçbir millet yoktur. Bir tek bizler ölüme böyle gidiyoruz ve şehadet şerbeti diyoruz. Bizler de aslında bir şehit yakınıyız.

Çünkü bu şehitlerimiz ailesi için, yakınları için kendini korurken aynı zamanda bizler bu ülkede rahatça yaşayabilelim, huzurla uyuyabilelim diye de şehit düşüyorlar. Allah bizleri şehitlerimize karşı mahcup etmesin. Şehitlerimiz bu ülkenin her karışında anılmalıdır. İnşallah Ali Er’in ismi Afyonkarahisar’da yaşayacak” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİDİN OĞLU ANKARA İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI OLDU”

1992 yılında Hakkâri Özel Hareket Şube Müdürü olarak atanan ve Van’dan Hakkâri’ye giderken, Başkale ilçesindeki Güzeldere geçidinde PKK’lı teröristlerin pususunda şehit düşen Ali Er, 3 oğlunu yetim bırakmıştı. Şehit Ali Er’in 3 oğlu da babalarının yolundan gitti. Oğulları Eraslan Er Özel Harekâttan Sorumlu Ankara İl Emniyet Müdürü, Volkan Er Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Erkurt Er Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

Açılış programına Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, şehit Ali Er’in oğlu Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Eraslan Er, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk, Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği Koordinatörü Hilal Kalafat, öğrenciler ve öğretmenler katılım sağladı.

Öte yandan, şehit Ali Er’in ailesine ve kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi