İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 29 Mayıs Cuma günü “Cuma Namazı” kılınacak Camii, Mescit ve diğer açık alanların duyurusunu özel bir video ile paylaştı. Süleymaniye, Sultanahmet, Yeni Camii (Eminönü), Ortaköy Camii ve Çamlıca Caminin FPV Drone tekniği ile çekilen görüntülerinden oluşan video, “29 Mayıs Cuma günü özlem ve hasret bitiyor. İstanbul’da Cuma Namazı kılınacak Camii, mescit ve diğer açık alanlar belirlendi. Gerekli tedbirlere uyarak ibadetimizi yapacağız. Allah kabul etsin” ifadeleriyle son buluyor.

İstanbul’da 29 Mayıs Cuma günü “Cuma Namazı” kılınacak Camii, mescit ve açık alanlar belirlendi. İstanbul Valiliği bu anlamlı gün için özel bir video hazırladı. Videoyu Vali Ali Yerlikaya sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Vali Yerlikaya’nın paylaştı film, Süleymaniye, Sultanahmet, Yeni Camii (Eminönü), Ortaköy Camii ve Çamlıca Camii etrafında ve Çamlıca Camii içerisinde “sinek” olarak ta bilinen Fly Through (Uçmak) tekniği ile 130 kilometre hıza yaklaşık 1,5 saniyede ulaşabilen FPV drone ile edilen görüntülerden oluşuyor ve bu alanda Türkiye’de yapılan ilk kapsamlı film olma özelliğini taşıyor.

Cuma Namazı kılınacak Camii, Mescit ve diğer açık alanların yer aldığı listeler İstanbul Valiliği www.istanbul.gov.tr internet sitesinde genel olarak ve her ilçede Kaymakamlığının internet sitesinde ilçe bazlı yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi