Beşiktaş sezon başından bu yana, içeride, dışarıda, Türkiye’de, Avrupa’da hadi abartalım, ‘çuvalla’ gol yedi. Siyah-Beyazlılar, her adımda savunmadaki oyunculara baktı. Domagoj tutamadı, Ruiz vuramadı, Dorukhan yetmedi, Necip yoktu falan... Hele kaleci Loris Karius için “Şu an göndersek de yerine birini alsak, arkasından bakmayız” sohbetleri… Oysa Siyah-Beyazlılar’ın en temel sorunu atamadığı gollerdi. Forvet oyuncuları, yenenden fazlasını atsa, ya da kritik anlarda girdiği pozisyonları değerlendirse hiç sıkıntı çıkmazdı. Güven Yalçın ve Umut Nayır’ı yoklukta sahaya süren Abdullah Avcı, kritik maçta sakatlıktan çıkan Burak Yılmaz’ı buldu, ancak, bu kez savunması çökmüştü. Burak Yılmaz’ın gelişi, iki çabuk kanat, orta alan gücü Adem Ljajic, Dorukhan Toköz ve Atiba Hutchinson’dan oluşunca, kimse Beşiktaş’ın Gökhan Gönül, Necip Uysal, Douglas’tan oluşan devşirme savunmasına bakmadı. Konuk Medipol Başakşehir de sıkıntılıydı. Onlar da Beşiktaş’a giden Abdullah Avcı’nın ezberini, Çaykur Rizespor’dan gelen Okan Buruk ile değiştirmeye çalışıyordu. Arda Turan, Demba Ba, Elia gibi gol özellikli oyuncularını ilerleyen dakika silahları olarak kenarda tutan Buruk’un hedefi önce sabırla bekleyip, sonra sonuç almaktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın her oyuncusunu yakından tanıdığı rakibi kanatlardan açarak, Burak Yılmaz’la yıkma planına eski öğrencileri izin vermedi. İlk yarım saat rakibini kilitleyen konuk takım ileri çıkmaya başladı. Bu ani çıkışlar Beşiktaş savunmasının dengesini bozdu, hamle hataları birbiri ardına gelmeye başlayınca, sarı kartlar da havada uçuştu.

Siyah-Beyazlı futbolcular, kartlar sonrasında oyunu bırakıp, taraftarı da arkasına alarak hakemle oynamaya başladı. Bu taktik ilk yarının son saniyesinde işe yaradı. Medipol Başakşehir atağında Douglas, son adam Frederik Guldbrandsen’i ceza alanına girmeden düşürdü. Futbolcu ve taraftar baskısından etkilenen Arslanboğa, faulü, konuk futbolcunun yaptığını iddia ederek Beşiktaş lehine faul çalıp, ilk yarıyı bitirdi. Konuk takımın VAR itirazlarını da sarı kartladı. İkinci yarıya Medipol Başakşehir önde ve etkili başladı. İrfan Can Kahveci ve Mahmut Tekdemir’in yönettiği Turuncu-Lacivertliler, bir iki kaleyi bulmayan şutla rakibini zorladı. Crivelli ile de öne geçti. İlk tehlikeli şutunu yedikleri golden bir önceki pozisyonda Burak Yılmaz ile atabilen Beşiktaş, beraberlik için rakip alana çıktı. Nkdoudou ve Burak Yılmaz’ın gazıyla saldıran Siyah-Beyazlılar, bir şeyler yapmaya çabaladı.

Ancak, pas oyunu konusunda Abdullah Avcı’dan ilk dersi alan Medipol Başakşehirli futbolcular, oyunu soğutma, topla oynama konusunda daha becerili çıkınca Beşiktaş istediğini almakta zorlandı. Ceza alanına atılan topa atak yapan Burak Yılmaz’ın formasının Epureanu tarafından uzatıldığı pozisyonda VAR odasından Halis Özkahya’nın çağrısıyla ekrana bakan Suat Arslanboğa, beyaz noktayı gösterdi. Burak Yılmaz da eşitliği sağladı. Gol, öncesinde yönetimi istifaya çağıran taraftarı yine takımın arkasında topladı. Siyah-Beyazlılar’ın taktik dışı baskısı son dakikaları gerilimle geçen maçın skorunu değiştirmeye yetmedi.