MERKEZ Hakem Kurulu görev bölümü yaparak, resmen me- saiye başladı. Murat Ilgaz’ın yükü hayli ağır olmuş. Tam iki koltukta dört karpuz misali... Sabri Çelik’in klasik yönetim tarzı bu. Kendisini fazla riske atmaz, yıpratmaz, ikinci adamını kullanıp, onu hedef tahtası yapar. Önceki dönemlerde Mustafa Çulcu ve Muhittin Boşat’ın başlarına gelenleri düşünürsek, bu dönemde de Murat Ilgaz günah keçisi olmaya aday görünüyor. Ama Çelik yine aynı taktiğini uygulamaya kalkarsa, bu defa kaybeden kendisi olur. Çünkü benim tanıdığım Murat, kurnaz, temkinli ve akıllı duruşuyla buna fırsat vermez.

VAR KADROSU KRİZİ

TFF başkanı, gerek MHK’ yi atamadan önce, gerekse de önceki günkü tanıtım toplantısında VAR kadrosunun ayrı olacağını ve gerekirse dış ülkelerden takviye alınacağını tekrar belirtti. Merkez Hakem Kurulu’da görev bölümü yapmadan önce, bazı hakemleri arayarak VAR kadrosu teklif edip nabız yokladı. Hatta daha ileri gidip, bazılarına da gel seni gözlemci yapalım dediler. Ancak aldıkları cevaplar hep olumsuzdu. O yüzden VAR kadrosunun hakemlikten tamamen ayrılması, Dünya Kupası arasına sarkacak gibi görünüyor.

ZAM MÜJDESİ

Hafta başında hakemlerin Abant semineri başlıyor. Seminerlerde federasyon başkanının vereceği mesajlar hakem camiasında merakla beklenir. Konuşmasında, başkanın hakem ücretlerine yapılacak zammı da açıklaması bekleniyor. 4 yıldan beri güncellenmeyen hakem ücretlerinde zam oranının %100 olması konuşuluyordu. Son günlerde ortada dolaşan %50 dedikoduları ise inşallah gerçek değildir. Sayın Büyükekşi aynı zamanda bir iş adamı. Devletimizin son 6 ayda yaptığı 2 artış ile, asgari ücreti %95 oranın da arttırdığını göz önünde bulunduracağını düşünüyorum.

HAKEMLER TEDİRGİN

Geçen sezonun 5 haftalık Sabri Çelik icraatlarında, dönemin TFF başkanına esir olması ve 8 Mart rezaletine karşı tavır koyamayışı, önümüzdeki dönem için hakem camiasında büyük tedirginlik yaratıyor. Büyükekşi Federasyonunun, önceki TFF gibi atamalara müdahil olma meylinde olması ihtimali şu anda yok gibi. Ancak böyle bir durumda da Sabri Çelik’in irade göstermesi, yapısı gereği mümkün değil. Çelik ve Ilgaz, Süper kupa ile başlayacak atama maratonunda dikkatli, hassas ve adaletli davranmazlarsa, 14 Kasım’da verilecek Dünya Kupası arasında yapılması planlanan klasman düzenlemelerini, yeni MHK yapar.

BARIŞ ŞİMŞEK’E BAŞARILAR

Hakem camiasında beyefendi kişiliği ile herkes tarafından sevilen Barış Şimşek, Azerbaycan Merkez Hakem Kurulu başkanı oldu. Uzun yıllar FIFA kokartı ile hakemlik yapmış olması, Cüneyt Çakır’ın ekibinde yer alıp, birçok kariyerli maçta ve organizasyonda görev alması , Hakem İşleri Müdürlüğü ve VAR koordinatörlüğü yapmış olması en büyük artıları. Azerbaycan hakemliğine büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum.