30 yıldan beri yaşanmamış, 3 büyüklerin birbirinin ensesinde olduğu bir zirve mücadelesine şahit oluyoruz bu sene. Trabzonspor da “Gümbür gümbür” geliyor. Bu yarışı yönetenlerin, yani Federasyon ve MHK’nın son derece özenli ve dikkatli davranması gerekir. Yapılacak ufacık bir hata büyük bir camianın canını yakacak ve yıllarca dilinden düşmeyecektir. Bu dönemde kamuoyu, TFF ve MHK’dan şeffaf olmayı beklemektedir. Hakem atamaları, verilecek cezalar ve yaptırımlar, maç günü ve saatlerinin belirlenmesi, tartışmalı durumlarda alınacak tedbirler ve uygulamalarda son derece hassas ve dikkatli olunmalı, asla tartışmaya yol açacak icraatlar yapılmamalıdır.

TFF VE MHK TÖHMET ALTINDA

Derbi ile ilgili ofsayt çizgisi tartışmaları konusunda, kamuoyu açık ve net bir şekilde bilgilendirilmelidir. Pozisyonun VAR odası kayıtları açıklanmalıdır. Topa en son dokunulduğu anın tespitinin nasıl yapıldığı, sesli görüntülerle yayınlanmalıdır. Eğer açıklanmazsa, tartışmalar uzun yıllar devam eder. Şu anda hakemlerimiz, MHK ve TFF töhmet altındadır. Kayıtları açıklarsanız, hakemlerimizin o pozisyonda hangi hassasiyetle davrandıklarını kamuoyuna ispat edersiniz. Geçen her saat ve dakika, hakemler ve MHK hakkındaki soru işaretlerinin çoğalmasına neden olacaktır.

ŞEFFAF OLUN

Bu sütunda MHK’nın şeffaf olması gerektiğini sık sık dile getiriyoruz. Ama ısrarla ve inatla kapalı kutu olmaya devam ediyorlar. Kafalarını toprağa gömüp, dışarıda neler dönüyor ona bakmıyorlar. Erman Toroğlu televizyonda 4 hakeme uzun süre, 4 hakeme de sezon sonuna kadar maç verilmeyeceğini söyledi. Üstelik isimlerini de verdi. Daha önce de spor kamuoyunun, hatta hakemlerin dahi bilmedikleri bir çok konuyu televizyonda açıklayarak kamuoyunu bilgilendirmişti. Erman abi iyi çalışır. Haber kaynakları (!) da sağlam olur. Konuştukları genelde doğru çıkar.

MHK EMPATİ YAPMALI

Ey MHK yöneticileri, sizlerde hakemlik yaptınız. Hakemlik yaptığınız dönemlerde size de haksızlıklar yapıldı. Niye hiç empati yapmazsınız? Bu çocukların itibarsızlaştırılmasına nasıl müsaade ediyorsunuz? Onların da aileleri var, sosyal çevreleri var. Bunu nasıl hiç düşünmezsiniz? Kural hatası yapan hariç, diğer 4 ismin pozisyonlarının çoğu gri. Hatalı olsalar bile, sizin sezon başından beri görmezden geldiğiniz hataların yanında, bunlar devede kulak kalır. Ya bu çocuklara hemen görev verip Toroğlu’nun “duyumunu” yalanlamış olun. Ya da cezaları açıklayın da herkes öğrensin.