Grip aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını arttırmış durumdalar. Grip aşısının 85,12 TL'ye satılacağının duyurulmasının ardından bu araştırmalar daha da fazlalaştı. Peki Vaxigrip Tetra grip aşısı nerede üretiliyor, yan etkileri neler? grip aşısı olmak isteyenler bu konuları merak ediyorlar. Grip aşısı Vaxigrip Tetra hakkında detaylar haberimizde...

VAXİGRİP TETRA NEDİR?

1'lik ambalajda kullanıma hazır enjektör içinde 0,5 mL'lik enjeksiyonluk süspansiyon olan Vaxigrip Tetra aşısı özellikle gribe bağlı komplikasyon riski yüksek kişilerin gribe karşı korunmasına yardımcı olur. VAXIGRIP uygulandığında, vücudun doğal savunma sistemi grip enfeksiyonuna karşı koruma geliştirecektir.

GRİP AŞISI VAXİGRİP TETRA HANGİ ÜLKEDEN ALINIYOR, NEREDE ÜRETİLİYOR?

Grip aşısı Fransa'da üretilmektedir. 

Ruhsat sahibi:

Sanofi Pasteur Aşı Tic. A.Ş.

Üretim yeri:

Sanofi Pasteur SA

2 Avenue Pont Pasteur

F–69007 Lyon-Fransa

Vaxigrip Tetra2

VAXİGRİP TETRA (SANOFİ PASTEUR) NEREDE ÜRETİLİYOR?

Vaxi Grip Tetra Fransa'nın Lyon kentinde üretilmektedir. 

2021 GRİP AŞISI NE KADAR?

SGK kapsamında yer almayan grip aşısı Eylül ayı itibarıyla eczanelere gelmeye başladı. Eczanelerden ücretli olarak satışı yapılacak olan grip aşısının bu seneki fiyatı 85 lira 12 kuruş olarak belirlendi.

GRİP AŞISI KİMLERE ÜCRETSİZ?

65 yaş ve üzeri huzur evlerinde kalanlar, belirli kronik rahatsızlığı olan ve immunsüpresif tedavi gören vatandaşlarımız doktoruna reçetesini yazdırıp, eczaneden aşısını ücretsiz olarak temin edebilirler.

VAXİGRİP TETRA YAN ETKİLERİ NELER?

Ciddi yan etkiler arasında şiddetli alerjik reaksiyonlar, sinir yolunda yer alan ağrı, nöbetler, boyun tutulması, konfüzyon, uyuşukluk, uzuvlarda ağrı ve güçsüzlük, denge kaybı, refleks kaybı, kısmi felç ile sonuçlanabilecek nörolojik bozukluklar sayılabilir. Deri döküntülerine ve çok nadir durumlarda geçici böbrek sorunlarına neden olabilen tüm vücut ve kan damarı iltihabı. Bunu fark ederseniz hemen doktorunuza görünün.

Yaygın yan etkiler arasında enjeksiyon bölgesinde ağrı, hassasiyet, kızarıklık, şişme, morarma ve sertlik, baş ağrısı, kas ağrıları, kendini iyi hissetmeme, ateş, titreme bulunur. Çocuklarda diğer yaygın yan etkiler arasında sinirlilik, anormal ağlama, uyuşukluk, iştahsızlık ve kusma yer alır.

Editör: Haber Merkezi