Yetkililerden çalışmalar hakkında  bilgi alan Canalp, gazetecilere  yaptığı açıklamada, açılan peron sayesinde tır şoförlerin kuyruklarda değil tesislerde sırasını bekleyeceğini söyledi.

Valilik olarak tır kuyruklarını sonlandırma noktasında çok sayıda  toplantı yaptıklarını ifade eden Canalp, çalışmalar neticesinde yapılan küçük bir  kulübenin tır kuyruklarının sonlandırılmasında büyük fayda sağlayacağını  gördüklerini aktardı.

"İhracatın kahramanları sıkıntı çekmeyecek"

"Bundan sonra tır şoförlerimiz artık araçlarında sıra beklemek zorunda  kalamayacaklar" diyen Vali Canalp, şöyle devam etti: 

"İhracatımızın kahramanı tır sürücülerinin sıkıntılarını sona  erdirecek olan uygulamaya başladık. Tır şoförlerimiz 8 saat araç kullandıktan  sonra dinlenme sürelerini yollarda değil araç parklarında, tesislerde  geçirecekler. Yaptığımız bu perondan bir sıra fişi alacak, ilerideki herhangi bir  tesiste kendi sırasını bekleyecek.

Beklediği esnada kendisine cep telefonundan bilgilendirme de  yapılacak. Hangi saatte işlemlerini yapmak üzere hareket etmesi gerektiğini  bilecek. Böylelikle kuyruklardan kaynaklanan sıkıntılar ortadan kalkmış olacak.  Bu basit ve pratik bir sistem. İnşallah bundan sonra insanlarımızın aklına,  Edirne dediğimiz zaman tır kuyrukları gelmeyecek." 

Vali Canalp, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarındaki tır  kuyruklarının sona erdirilmesi için de çalışmalarının devam ettiğini anlattı.   

Bir gazetecinin "Türkiye'de bu sistemin emsali var mı?" sorusu üzerine  Canalp, Kapıkule'deki sistemin tır veya araç kuyruklarının olduğu farklı illerde  de kullanılabileceğini ifade etti.

Vali Canalp, "Artık tır kuyrukları olmayacak mı?" sorusu üzerine de  çok çok istisnai durumlarda tır  kuyruklarının olabileceğini ancak artık tır  kuyruğu olmasını beklemediklerini belirtti. 

Yurt dışında yaşayan Türklerin yoğun şekilde ülkeye geldiği yaz  döneminde Kapıkule Sınır Kapısı'nda  oluşan araç kuyruklarına da değinen Canalp,  bu kuyrukların sonlandırılması için de birkaç alternatif plan üzerinde  çalıştıklarını dile getirdi.

AA

 

 

Editör: Haber Merkezi