Vedat Alexander Şen'in annesi Fatma Kahraman ile canlı yayında buluşması Müge Anlı dahil stüdyodakileri gözyaşlarına boğdu. Vedat Alexander Şen kimdir, hikayesi nedir? merak ediliyor. Vedat Alexander Şen olayı nedir, anne babası neden terk etmiş? Müge Anlı'da yıllar sonra büyük buluşma gerçekleşti ve herkes hüzne boğuldu. İşte Vedat Alexander Şen olayının detayları...

VEDAT ALEXANDER ŞEN KİMDİR?

Vedat Alexander Şen 20 Mayıs 1988 tarihinde İzmir Konak'ta Mersinli Camii'sinin önünde bulundu. Ablasıyla birlikte ailesini arıyor. Ailesini bulmak için Müge Anlı'ya çıkan Vedat Alexander Şen, 4 çocuk babası. Alman adı Alexander Schlienbecker olan Vedat Şen'in biyolojik ailesi, iki çocuğu bir notla cami önüne bıraktı. Vedat Alexander Şen Yeni adını öğrenmesinin üzerinden 1 yıl geçti. 30 Nisan 2020 tarihinden beri ise Türk adını kullanıyor.

Vedat Alexander Şen

VEDAT ALEXANDER ŞEN OLAYI, HİKAYESİ NEDİR?

Vedat'ın öz annesi ile evlenme sürecini anlatan Adil Yaman evlendiğinde 17 yaşında olduğunu annesinin ise 11 yaşında olduğunu başlık parası vermek istemedikleri için önce annesi ile kaçtıklarını ve yakalandıklarını anlattı. Adil'in babasının başlık parası için 8 milyon başlık parası verdiğini olayın tatlıya bağlandığını açıklayan Adil sonraki süreçte abisinin evine kalmaya gittiğini askerden önce iki çocukları Vedat ve ablasının dünyaya geldiğini açıkladı.

İzmir'e giden Adil Yaman bir hafta sonra ailesini de alma ümidiyle gittiği İzmir'de istediğini hemen bulamadı. İşsiz biçare dolaşan Adil Yaman abisi çocukları ve karısını İzmir'de karşılarında görünce neye uğradığını şaşırdı. Neden geldiklerini soran Adil abisinden ben eşini ailesine bırakacağım sende çocuklar ile başının çaresine bak yanıtını aldı. Vedat'ı cami avlusuna bırakan babası yıllar sonra yaşanan olayları böyle anlattı.

Ablası 3 yaşında, kendisi 2 yaşında iken İzmir'de bir cami önüne bırakılan Vedat ve ablası Hülya 33 yıl önce Almanya'ya evlatlık verildi.  Alman adı Alexander Schlienbecker olan Vedat Şen'in biyolojik ailesi, iki çocuğu bir notla cami önüne bıraktı.

VEDAT ŞEN OLAYI

Vedat'ın babası olduğunu iddia eden kişi canlı yayına bağlandı. Adil Bey, bu çocukların babası olduğunu açıkladı. Vedat Bey ne diyeceğini bilmediğini dile getirirken kendisinin 35 yaşında olduğunu babasının kaç yaşında olduğunu sordu. Adil Bey, Ankara Beypazarı'nda olduğunu, çocukları kendisinin bıraktığını, annesi ve abisi ile İzmir'e çalışmaya gittiğini, durumunun iyi olmadığını, hanımının da kendi teyzesinin kızı olduğunu, abisinin yanında kaldığını sonra eşinin çocukları alıp İzmir'e geldiğini söyledi.

anne

Adil Bey, sonra eşinin çocukları kendi üzerine bıraktığını, normalde çocukları eşi ile Mardin'e bıraktığını, eşinin ve çocuklarının Mardin'de abisinin evinin alt katında kaldığını, kendisinin de İzmir'de iş bulmak için bulunduğunu anlattı. Anne Fatma Hanım canlı yayında. Fatma Hanım, oğlunu gördüğüne çok mutlu olduğunu söyledi ve teşekkür etti. Fatma Hanım, Türkçeyi az bildiğini, çocuğunu görünce tanıdığını, çok özlemiş olduğunu belirtti.

Vedat Alexander Şen

Editör: Haber Merkezi