VGM burs sonuçlarının ardından beklenen zaman geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu için öğrenciler başvurularını 1-15 Kasım tarihleri arasında yapmışlardı. Gün itibariyle VGM burs sonuçları açıklanmış durumda. VGM bursu almaya hak kazanan öğrenciler ise VGM bursları ne zaman yatacak? 2021-2022 VGM bursları ne kadar? VGM bursları ne zaman yatar? sorularına cevap arıyor. 

VGM BURS BAŞVURUSU SORGULAMA EKRANI

VGM BURSU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? VGM BURSU BU HAFTA YATACAK MI?

Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğrenim bursu başvuruları 1-15 Kasım tarihlerinde alındı. VGM burs sonuçları ise geçtiğimiz günlerde açıklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü web sitesinden burs başvuru sonuçlarını sorgulamanız mümkün.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletmelidirler. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube'sinden hesap açtırılabilir.

VGM burs ne zaman açıklanır

VGM'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

"Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları sonuçlar açıklandıktan hesap açım işlemlerinin tamamlanmasının ardından mümkün olan en kısa sürede ödenir. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılır."

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılında VGM burs yardımlarında artışa kararı aldı. Ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

 

Editör: Haber Merkezi