Türkgün | Videolar | 3. Sayfa | Bayrampaşa'da 'Ne bakıyorsun?' kavgası kanlı bitti: Esnaf hayatını kaybetti

Bayrampaşa'da 'Ne bakıyorsun?' kavgası kanlı bitti: Esnaf hayatını kaybetti

İstanbul Bayrampaşa'da bir fırının önünde başlayan "ne bakıyorsun" tartışması kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Tarafları ayırmak isteyen fırın sahibi Mehmet Pehlivan göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Bayrampaşa'da bir fırının önünde başlayan "ne bakıyorsun" tartışması kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Tarafları ayırmak isteyen fırın sahibi Mehmet Pehlivan göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

KAYNAK: İHA

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde bir fırının önünde başlayan "ne bakıyorsun" tartışması kanlı bitti. Kavgayı ayırmak isteyen fırın sahibi Mehmet Pehlivan, arbede sırasında ateşlenen silahtan çıkan kurşunla göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin suç kayıtlarının kabarık olduğu ortaya çıktı.

"Ne bakıyorsun?" tartışması kavgaya dönüştü

Olay, dün saat 16.50 sıralarında Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi Tuna Caddesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Çiğdem Canbaz kızıyla birlikte bir fırının önünden geçtiği sırada müşteri olarak bulunan Raşit Özbek ile aralarında "ne bakıyorsun" tartışması yaşandı. Kısa süre sonra sona eren tartışmanın ardından yaklaşık 25 dakika sonra Çiğdem Canbaz, eşi Enis Emre Canbaz ile birlikte yeniden fırının önüne geldi.

Çift, fırının önünde oturan Raşit Özbek'i darp etmeye başladı. Kavganın büyümesi üzerine Raşit Özbek'in babası Cemil Özbek de olaya dahil oldu.

Araya giren fırın sahibi kurşunların hedefi oldu

Kavga sırasında Enis Emre Canbaz'ın belindeki silahı çıkardığı, yaşanan arbede sırasında silahın ateşlendiği belirtildi.

Silahın ateşlenmesi sonucu fırın sahibi Mehmet Pehlivan göğsünden yaralandı. Enis Emre Canbaz ise olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Mehmet Pehlivan, hastaneye kaldırıldı ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

3 şüpheli gözaltına alındı

Polis ekipleri, olayın ardından güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Enis Emre Canbaz, Raşit Özbek ve Cemil Özbek gözaltına alındı.

Olay yerindeki incelemelerde 4 boş kovan, 1 dolu fişek ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Şüphelilerin suç kayıtları dikkat çekti

Şüpheliler hakkında yapılan incelemede Raşit Özbek'in 9, Enis Emre Canbaz'ın 13, Çiğdem Canbaz'ın ise 3 suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

"Mehmet Abi araya girince silahın kurşunu ona denk geliyor"

Olayın ardından konuşan mahalle sakini Nevzat Koç, kavganın tarafları ayırmak isteyen Mehmet Pehlivan'ın vurulmasıyla sonuçlandığını belirtti.

Koç, "Burada birisi birisine bakmış. Kadın gidip kocasına söylüyor. Kocası da buraya geliyor. Kavga ettikleri sırada Mehmet Abi araya giriyor. Araya girince silahtan çıkan kurşun ona denk geliyor. Olayın aslı bu kadar. Ben Mehmet Abi'den simit alıyordum, kendisinden çok memnundum. Kimseye bir zararı yoktu. Burada yaralanmış, hastanede vefat etmiş" dedi.

"Vurulduğu esnada ben gördüm"

Olayın görgü tanıklarından Ali Bayrak ise Mehmet Pehlivan'ın kavgayı ayırmak isterken vurulduğunu söyledi.

Bayrak, "Ayırma maksadıyla müdahale eder etmez bir silah sesi gelince Mehmet içeri giriyor. Vurulduğu esnada ben gördüm. İçeri girdiğinde yere düşmüştü. Laf ettin diyen insanın babası da buradaydı. Oradan müdahale etti ve silahı eline aldı. O çocuk da kalktı, kızlar bağırıp çağırıyordu" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...