Osmaniye’nin merkeze bağlı Çardak köyündeki Farabi Anadolu Lisesi’nin bahçesinde görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mehmet Bilgili, silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan öğretmen, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre Bilgili, aralarında husumet bulunduğu belirtilen yeğeni A.E. Bilgili’nin tabancalı saldırısında ağır yaralandı. İhbar üzerine okula 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Ağır yaralanan öğretmen, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mehmet Bilgili, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI, RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
Olayın ardından okula gelen Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, yetkililerden bilgi aldı. Vali Serdengeçti, saldırının eğitim öğretim faaliyetlerini hedef alan bir olay olmadığını belirterek, öğretmen ile yeğeni arasında son dönemde husumet oluştuğunu söyledi. Şüphelinin yakalandığını belirten Serdengeçti, olayda kullanıldığı belirtilen ruhsatsız tabancanın da ele geçirildiğini açıkladı.

VALİ SERDENGEÇTİ: “ÖĞRENCİ VE EĞİTİME DÖNÜK BİR SALDIRI DEĞİL”
Vali Serdengeçti, saldırının öğretmene yönelik kişisel husumet nedeniyle gerçekleştiğinin değerlendirildiğini ifade etti.
Serdengeçti, şüpheli hakkında psikiyatrik tedavi gördüğüne ilişkin bilgilerin bulunduğunu belirterek, olayın nedenlerinin kolluk kuvvetleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülecek soruşturmayla aydınlatılacağını söyledi.
Vali Serdengeçti, “Burada öğrenci ve eğitime dönük bir saldırı değil.” ifadelerini kullandı.

SALDIRI ÖĞRENCİLER DERSTEKEN GERÇEKLEŞTİ
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının okul bahçesinde, kamelyaların bulunduğu alanda ve öğrenciler dersteyken meydana geldiği belirtildi.
Bakanlık, olay sırasında okulda biri silahlı olmak üzere iki güvenlik personelinin bulunduğunu bildirdi. Açıklamaya göre güvenlik personeli olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi ve şüpheli daha sonra emniyet ekiplerince gözaltına alındı.

BAKANLIK 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ
Milli Eğitim Bakanlığı, olayın ardından kapsamlı bir tahkikat başlatıldığını açıkladı. Çalışmaları koordine etmek üzere bir bakan yardımcısı ile iki genel müdürün Osmaniye’ye gönderildiği bildirildi. Ayrıca iki bakanlık müfettişi, saldırıyı tüm yönleriyle incelemek üzere görevlendirildi. Bakanlık, olaydan etkilenen öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik psikososyal destek çalışmalarının da başlatıldığını duyurdu.

OKULDA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı, yaşanan saldırının ardından Farabi Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretim faaliyetlerine 28 ve 29 Eylül 2026 tarihlerinde ara verildiğini açıkladı.
Bakanlık açıklamasında, hayatını kaybeden öğretmen Mehmet Bilgili için başsağlığı mesajı yayımlanırken, olayla ilgili soruşturmanın ilgili kurumların koordinasyonunda sürdüğü bildirildi.