Muğla’nın Bodrum ilçesinde kruvaziyer turizmi hareketliliği yaşandı. Bodrum Cruise Port’a aynı gün yanaşan Fransa, Palau ve Malta bayraklı Le Champlain, Astoria Grande ve Athena isimli gemilerle toplam 650 yolcu ilçeye geldi. Sabah saat 07.00’de limana ulaşan gemilerdeki yolcuların gün boyunca Bodrum’un tarihi ve turistik noktalarını ziyaret etmesi bekleniyor.
Bodrum Limanı’na 3 kruvaziyer gemisi yanaştı
Bodrum Cruise Port, kruvaziyer turizmi kapsamında aynı gün üç gemiyi ağırladı. Le Champlain Rhodes Limanı’ndan, Astoria Grande ise Nafplion Limanı’ndan Bodrum’a geldi. Rhodes Limanı’ndan hareket eden Athena da aynı saatlerde ilçeye ulaştı.

Le Champlain’de 127 yolcu bulunuyor
Fransa bayraklı, 131 metre uzunluğundaki Le Champlain gemisinde ağırlıklı olarak Fransız yolcuların bulunduğu 127 yolcu ve 121 mürettebat yer alıyor.
Geminin saat 16.30’da Kos Limanı’na hareket etmesi planlanıyor.
Astoria Grande, 475 yolcuyla geldi
Palau bayraklı, 193 metre uzunluğundaki Astoria Grande, 475 yolcu ve 372 mürettebatıyla Bodrum’a ulaştı.
Yolcularının ağırlıklı olarak Rus turistlerden oluştuğu geminin saat 17.00’de Marmaris Limanı’na hareket edeceği bildirildi.

Athena’nın rotasında Kos Limanı var
Malta bayraklı, 59 metre uzunluğundaki Athena da Bodrum’a gelen üçüncü kruvaziyer gemisi oldu.
Ağırlıklı olarak Amerikalı yolcuların bulunduğu gemide 48 yolcu ve 21 personel yer alıyor. Athena’nın saat 22.45’te Kos Limanı’na hareket etmesi planlanıyor.
650 turistin Bodrum’u ziyaret etmesi bekleniyor
Üç gemiyle ilçeye gelen toplam 650 yolcunun gün boyunca Bodrum’un tarihi ve turistik noktalarını ziyaret etmesi ve kent merkezinde vakit geçirmesi bekleniyor.
Gemilerin akşam saatlerinde farklı limanlara hareket etmesiyle ilçedeki kruvaziyer ziyaretleri gün boyunca devam edecek.