Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yılında İstanbul’da düzenlenen törenlerle anıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde saat 09.05’te araçlar durdu, sürücüler saygı duruşunda bulundu.

Tüm yurtta saygı ve özlemle anıldı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yılında yurdun dört bir yanında düzenlenen törenlerle anıldı. İstanbul’da da vatandaşlar, Ata’ya olan saygılarını bir kez daha gösterdi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde anlamlı anlar
Sabah saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde araçlarıyla seyir halinde olan sürücüler, saat 09.05’i gösterdiğinde araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Siren seslerinin yankılandığı o anlarda, köprü üzerinde ve çevresinde zaman adeta durdu.

Boğaz’da havadan görüntülendi
Boğaz’ın iki yakasını birleştiren köprüdeki bu anlamlı ve duygusal anlar, havadan görüntülendi. Görüntüler, İstanbul’un dört bir yanında Atatürk’ü anma törenlerinin etkileyici anlarını gözler önüne serdi.