Türkgün | Videolar | Gündem | MSB: 5 F-16 ve 76 personel Amari Hava Üssü'ne ulaştı

MSB: 5 F-16 ve 76 personel Amari Hava Üssü'ne ulaştı

MSB, 5 F-16 ve 76 personelin NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi kapsamında Estonya'daki Amari Hava Üssü'ne ulaştığını duyurdu. Türk jetleri, 30 Kasım 2026'ya kadar Baltık hava sahasını koruyacak.

MSB, 5 F-16 ve 76 personelin NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi kapsamında Estonya'daki Amari Hava Üssü'ne ulaştığını duyurdu. Türk jetleri, 30 Kasım 2026'ya kadar Baltık hava sahasını koruyacak.

KAYNAK: AA

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerinin NATO'nun müttefik hava sahasını koruma ve ortak savunma kararlılığına yönelik güçlü katkısını sürdüreceği belirtildi.

"MÜTTEFİKLERE GÜVEN, DOSTLARA HUZUR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Türk Hava Kuvvetlerimize ait 5 adet F-16 ve 76 personel, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği (Enhanced Air Policing-eAP) Blok-72 görevi kapsamında Amari Hava Üssüne intikal etti. Görevimiz 30 Kasım 2026 tarihine kadar devam edecek. Türkiye, üstlendiği tüm uluslararası sorumluluklarda olduğu gibi bu görevde de müttefiklerine güven, dostlarına huzur vermeye devam edecektir."

ANKARA'DAN BALTIKLAR'A TARİHİ İNTİKAL

En son 20 yıl önce Litvanya'daki Şiauliai Hava Üssü'nde görev yapan Türk Hava Kuvvetleri, bu adımla birlikte Estonya'da ilk kez nöbet üstlenmiş olacak. Türk jetleri, bölgede Mart ayından bu yana görevini sürdüren Portekiz Hava Kuvvetleri'nden sorumluluğu devralıyor.

DOĞU KANADINDA YENİ SAVUNMA MEKANİZMASI

Doğu kanadına ulaşan Türk, İtalyan ve İspanyol hava unsurları, görev süreleri dolan Fransız, Portekiz ve Rumen birliklerinin yerini alarak nöbeti devralıyor.

Değişiklikle birlikte ittifakın bölgedeki hava devriyesi yapısı yerini daha entegre bir savunma mekanizmasına bırakıyor.
 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...