Türkgün | Videolar | Gündem | Denizli, Aydın ve Muğla’da ‘Kaçarlar’ şebekesi çökertildi: 9 tutuklama

Denizli, Aydın ve Muğla’da ‘Kaçarlar’ şebekesi çökertildi: 9 tutuklama

Denizli, Aydın ve Muğla'da 15 hırsızlık olayıyla ilişkilendirilen 'Kaçarlar' şebekesi, jandarmanın 15 aylık takibi sonucu çökertildi. Operasyonda 9 kişi tutuklandı, 5 milyon TL değerinde bakır kablo ve çeşitli eşya ele geçirildi.

Denizli, Aydın ve Muğla'da 15 hırsızlık olayıyla ilişkilendirilen 'Kaçarlar' şebekesi, jandarmanın 15 aylık takibi sonucu çökertildi. Operasyonda 9 kişi tutuklandı, 5 milyon TL değerinde bakır kablo ve çeşitli eşya ele geçirildi.

KAYNAK: İHA-DHA

Denizli, Aydın ve Muğla’da 15 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen ‘Kaçarlar’ şebekesi jandarmanın operasyonuyla çökertildi. Operasyon kapsamında 9 şüpheli tutuklanırken, 1 şüpheli serbest bırakıldı.

5 Milyon TL’lik Kablo Hırsızlığı

Şebekenin, yaklaşık 5 milyon TL değerinde telefon ve enerji kablosu çaldığı belirlendi. Şüpheliler, gündüzleri çobanlık yapıp geceleri kablo hırsızlığı yaparak bakırları erittikleri tespit edildi.

Jandarmadan 15 Aylık Takip

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 15 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda 2 bin 750 saatlik güvenlik kamerası kaydını inceledi. Bu sayede çevre illerden gelen 10 kişilik şebeke tespit edildi.

Operasyon ve Ele Geçirilen Malzemeler

Çameli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Denizli, Aydın ve Muğla’da 8 ayrı adrese operasyon düzenlendi.
Aramalarda 293 kilo bakır kablo, 2 ruhsatsız av tüfeği ve 13 cep telefonu ele geçirildi.

Göçer Hayat ve Hırsızlık Yöntemi

Şebeke üyeleri, çevre illere göçer gibi gidip küçükbaş hayvan otlattı, kablo hatlarının yakınında hayvanları bıraktı ve geceleri kabloları kesip bakırlarını ayrıştırdı.
Yakalanmamak için çadırlara kabloları koydukları, dağ ve orman yollarını kullandıkları belirlendi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...