Türkgün | Videolar | Gündem | Gece yarısı panik! Sarıyer’de bina kaydı, gecekonduya dayanarak durabildi

Gece yarısı panik! Sarıyer’de bina kaydı, gecekonduya dayanarak durabildi

Sarıyer Derbent Mahallesi’nde gece saatlerinde 2 katlı bir binanın üst katında bulunan dükkânın zemini çatladı. Çatlamanın ardından kayan bina, arkasındaki gecekondunun çatısına yaslanarak durabildi.

Sarıyer Derbent Mahallesi’nde gece saatlerinde 2 katlı bir binanın üst katında bulunan dükkânın zemini çatladı. Çatlamanın ardından kayan bina, arkasındaki gecekondunun çatısına yaslanarak durabildi.

KAYNAK: İHA

Olay, saat 01.00 sıralarında Sarıyer’in Derbent Mahallesi Akgün Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sokak hizasında bulunan ve 2 katlı binanın üst katında yer alan bir dükkânın zemini, henüz bilinmeyen bir nedenle çatladı.

Üst Kat Geriye Doğru Kaydı

Zeminde oluşan çatlağın ardından binanın üst katı geriye doğru kaydı. Kayma sonucu bina, arka kısmında bulunan bir gecekondunun çatısına yaslanarak sabit kaldı.

Ekipler Seferber Oldu

İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri binada incelemelerde bulundu.

Kayma nedeniyle dükkânın camlarının kırıldığı görüldü. Olası risklere karşı dükkâna giriş kapatıldı ve iş yeri mühürlendi.

Faciadan Dönüldü

Binanın arkasındaki gecekondunun boş olması ve her iki yapıda da kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Ekiplerin yaptığı incelemede binadan alınan örnekler laboratuvara gönderildi.

Dükkânın tahliye edileceği öğrenilirken, bitişik nizamda bulunan diğer binaların tahliye edilmediği bildirildi. Yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...