İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İzmit Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, rüşvet iddialarına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldığı öğrenildi.
Soruşturma dosyasına giren görüntülerde, İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Figan Çetin’e bir zarf içerisinde para bırakıldığı iddia edildi.

PARANIN BELEDİYE YÖNETİMİNE ULAŞTIRILMAK ÜZERE TESLİM EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Söz konusu paranın belediye yönetimine ulaştırılmak üzere teslim edildiği ve Figan Çetin tarafından alındığı ileri sürüldü.
Görüntülerin deşifresinde, paranın bulunduğu belirtilen zarfın görünmeyecek şekilde saklanmasına ilişkin konuşmaların yer aldığı görüldü.
Kayıtlarda taraflardan birinin, “Şuraya koy. Onları görme. Şöyle koy da oradan görünmesin.” dediği, diğer kişinin ise “Zarfın içinde”, “Şu araya sıkıştırdım”, “Üstüne de bir zarf attım müdürüm.” ifadelerini kullandığı tespit edildi.

OPERASYON İHTİMALİNE İLİŞKİN KONUŞMALAR DA GÖRÜNTÜLERDE YER ALDI
Görüntülerde, zarfın odada bulunan bir noktaya gizlenmesinin ardından belediyeye yönelik olası bir operasyona ilişkin konuşmaların da yapıldığı anlaşıldı.
Konuşmalarda, “Öyle bir durumda ilk bize operasyon yaparlar burada.” ve “Buraya zaten bir operasyon bekleniyordu.” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRDÜRÜLÜYOR
Soruşturma makamlarınca görüntünün çekildiği yer ve tarih, zarf içerisindeki paranın miktarı, kim tarafından ve hangi amaçla verildiği ile paranın daha sonra kime ulaştırıldığı araştırılıyor.
Görüntülerde yer alan kişiler arasındaki ilişkinin, para tesliminin belediyedeki hangi işlem veya ruhsat süreciyle bağlantılı olduğunun ve iddia edilen para trafiğinde başka kişilerin bulunup bulunmadığının belirlenmesine yönelik incelemelerin sürdüğü bildirildi.
Elde edilen görüntüler ve yapılan deşifrenin, soruşturma dosyasındaki diğer delillerle birlikte değerlendirildiği, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği kaydedildi.