Türkgün | Videolar | Gündem | Kağıthane’de 4 katlı iş hanında korkutan yangın: 11 kişi ve 1 yavru köpek kurtarıldı

Kağıthane’de 4 katlı iş hanında korkutan yangın: 11 kişi ve 1 yavru köpek kurtarıldı

İstanbul Kağıthane’de bir marangozhanede başlayan yangın kısa sürede 4 katlı binayı sardı. Mahsur kalan 11 kişi ile ‘Rex’ isimli yavru köpek itfaiye ekiplerince kurtarıldı, yangın 3 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürüldü.

İstanbul Kağıthane’de bir marangozhanede başlayan yangın kısa sürede 4 katlı binayı sardı. Mahsur kalan 11 kişi ile ‘Rex’ isimli yavru köpek itfaiye ekiplerince kurtarıldı, yangın 3 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürüldü.

KAYNAK: İHA

İstanbul Kağıthane’de 4 katlı bir binanın alt katında bulunan marangozhanede çıkan yangın kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Olayda mahsur kalan 11 kişi ile 1 yavru köpek itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Yangın, saat 00.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çelikay Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı iş hanında meydana geldi. Henüz bilinmeyen nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüyerek binayı kapladı. Yoğun duman sokağı sararken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti.

Yangın nedeniyle binada mahsur kalan 10 kişi ekipler tarafından çıkarıldı.

Yangına uykuda yakalandı

Yangına uykuda yakalanan 1 kişi ise çevredekilerin uyarısıyla kurtarıldı. Yaşlı adamın bulunduğu noktaya, caddeye yanlış park edilen araç nedeniyle merdivenli itfaiye aracı uzun süre ulaşamadı. Camdan sarkarak bekleyen yaşlı adam, ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Dumandan ağır etkilenen kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yavru köpek son anda kurtarıldı

İtfaiye ekiplerinin 3 koldan müdahalesi sürerken, üst kattaki müzik stüdyosunda mahsur kalan ve kendilerini içeri kapatan 3 kişi de ekiplerce tahliye edildi. Mahsur kalanlar arasında ‘Rex’ isimli yavru köpek de yer aldı.

Yangın sırasında stüdyoda olduklarını belirten Erdal Güvenli,

 Yangın çıktığında stüdyoda bir çalışmamız vardı duman gelmeye başladı zaten o anda içeri müzisyen arkadaşımız içeri geldi ve 'Bir yerde yangın mı var?' diye bize sordu. Allah'tan stüdyodaydık. Stüdyo kapıları ses geçirmemek için muhafazalı kapılardı o yüzden içeride bekledik. Bu küçük de bizim Rex'imiz. Bizden daha çok korktu normalde. Hiperaktif bir köpek yavrusu ama yangın esnasında çok sakindi çok korkmuştu. İtfaiye ekipleri gelip bizi kurtardı onlara da teşekkür ediyorum. Görevini yapan herkese teşekkür ediyorum.

diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangın, 3 saatin sonunda tamamen söndürüldü. İş hanında yangın nedeniyle maddi hasar oluştu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...