Kütahya’nın Simav ilçesinde saat 02.54’te 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sarsıntının merkez üssü Simav ilçesi olarak belirlendi.
Deprem 12,1 kilometre derinlikte kaydedildi
AFAD verilerine göre, Simav merkezli depremin 12,1 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntı, çevre ilçelerde de hissedildi. Vatandaşlar gece saatlerinde evlerinden dışarı çıktı.

"Olumsuz bir durum yok"
Kütahya Valisi Musa Işın, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, deprem sonrası sahada yapılan incelemelerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini duyurdu.
Vali Işın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün saat 02.54’te merkez üssü ilimiz Simav ilçesi Maden köyü olmak üzere 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde, sahada yapmış olduğumuz incelemede şu ana kadar olumsuz bir vakıa ile karşılaşılmamıştır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun. Allah ülkemizi korusun.”
