Videotorakoskopi nedir? Videotorakoskopi neden, kimlere yapılır? Sevcan Orhan neden Videotorakoskopi oldu? soruları bugünün en çok merak edilen konuları arasına girdi. Sempatik tavırlarıyla tanınan türkücü Sevcan Orhan'ın  Videotorakoskopi operasyonu geçirip, yoğun bakımda tutulduğu haberinin duyulması üzerine gözler Videotorakoskopi'nin ne olduğuna çevrildi. Genellike akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden biyopsi örneği almak ya da kitlenin tamamını almak için yapılan Videotorakoskopi operasyonu çok az cerrahın uygulayabildiği bir yöntem. Peki, Videotorakoskopi nedir? Videotorakoskopi neden, kimlere yapılır? Sevcan Orhan neden Videotorakoskopi oldu? İşte konunun detayları...

Videotorakoskopi nedir? Videotorakoskopi neden, kimlere yapılır?

Cerrahide kapalı (videotorakoskopik -robotik) yöntemler kullanılıyor. Bunlar göğüs cerrahlarının en sık yaptığı ameliyatlardandır. Çok az cerrahın uygulayabildiği vats, (videotorakoskopi), bir video kamera yardımı ile göğüs içinin görüntülenmesi anlamına geliyor.

Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi göğüs cerrahisi işlemlerinde, plevral biyopsi, akciğer rezeksiyonları gibi değişik endikasyonlar ile yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Videotorakoskopi operasyonu, genelde akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden biyopsi örneği almak veya kitlenin tamamını almak için yapılıyor.

Sevcan Orhan neden Videotorakoskopi oldu?

Sevcan Orhan'ın sağlık durumu hakkında menajeri Harun Belenkoğulları açıklama yaptı:

Sanatçımız Sevcan Orhan, 15/05/2019 tarihinde Prof.Dr. Celalettin Kocatürk yönetiminde başarılı bir ''Videotorakoskopi'' operasyonu geçirmiştir. Tedbir amaçlı iki gün yoğun bakım servisinde gözlem altında tutulan Sevcan Orhan, sağlık durumundaki olumlu gelişmeler neticesinde ''Normal yatan hasta'' birimlerine alınmıştır. Sanatçının genel sağlık durumu her geçen dakika daha iyiye gitmekte olup, bir süre daha hastanede gözlem altında tutulacaktır.

Yazılı ve görsel medyada oluşacak her türlü bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve hali hazırda devam edecek tedavi sürecini olumsuz yönde etkilememek adına gerekli hassasiyeti göstereceğinize olan inancımızın tam olduğunu bir kez daha belirtmek isteriz. 

Sevcan Orhan Kimdir?

Sevcan Orhan 16 Ağustos 1982’de İstanbul’da doğmuştur, aslen Erzincanlı olan bir Türk halk müziği sanatçısı. Küçük yaştan itibaren bağlama, solfej ve nota eğitimi aldı. Lisede okurken bir gazetenin düzenlemiş olduğu liseler arası Türk halk müziği yarışmasında 3’üncülüğü kazandı. Lise eğitiminin ardından İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ses eğitimi bölümüne girdi. 2000 yılında Nenni Bebek isimli ilk müzik albümünü çıkardı. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarında üslup ve repertuar dersleri vermektedir. 2012-2013 arası Star TV’de Ayşe Özyılmazel’in ayrılmasından sonra türkücü Alişan ile birlikte ‘Alişan ile Sevcan’ isimli sabah programını sunmuştur. 2006 yılında bağlama sanatcısı Ümit Yılmaz ile dünya evine girmiştir.

 Videotorakoskopi nedir? Videotorakoskopi neden, kimlere yapılır?Sevcan Orhan neden Videotorakoskopi oldu? soruları sevilen türkücü Sevcan Orhan'ın Videotorakoskopi operasyonu geçirdiğine dair haberlerin duyulmasının ardından pek çok kişinin merak ettiği bir konu haline geldi. Şimdi pek çok vatandaş bu soruların yanıtını arıyor. Peki, Videotorakoskopi nedir? Videotorakoskopi neden, kimlere yapılır? Sevcan Orhan neden Videotorakoskopi oldu? İşte konunun ayrıntıları...

Editör: Haber Merkezi