ÇOCUKLARIN KAR EĞLENCESİ ILGAZ DAĞI’NIN ZİRVESİNDE SÜRECEK

Başkan Vidinlioğlu, kepçe operatörünün önünü keserek kızakla kaydıkları alanı temizlememesi için ricada bulunan çocukların talebini yerine getiren kepçe operatörü Ümit Yıldız ile birlikte Candaroğulları Mahallesi’nde çocukları ziyaret etti.

Vidinlioğlu; “Kar eğlencelerini bölmemekle yetinemezdik. O sebeple ki bize yakışan bu eğlenceyi en zirveye taşımaktı. Dedik ki hazır okullar da tatil oluyor. Bu eğlence Ilgaz Dağı'nın zirvesinde devam etmeli. Yarıyıl tatilinde çocuklarımızla Ilgaz'dayız” diyerek çocuklara tatil müjdesini verdi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Başkan Vidinlioğlu, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak kızak ve poşetlerle kayan çocukların neşesine de ortak oldu. Ziyarette Vidinlioğlu’na Başkan Yardımcıları Resul Köprülü ve Hamdi Öz de eşlik ettiler. Ilgaz tatilini duyan çocuklar ise büyük bir sevinç yaşayarak Başkan Vidinlioğlu’na teşekkür ettiler.

“ONLARIN YÜZLERİNDEKİ MUTLULUĞU GÖRMEK LAZIM. ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZ”

Meteorolojiden aldıkları haberler doğrultusunda çok öncesinden hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Başkan Vidinlioğlu, “Kış ile ilgili hazırlıklarımız tamamdı. Ana halterlerden sonra yetişebildiğimiz oranla da ara yollarımızı açmak için ekiplerimiz teyakkuz halindeydi. Dün yollarda kar kürürken çokta güzel bir şeye tanıklık ettik. Buraya yolu açmak için gelen belediye ekiplerimiz, karda kayan çocuklarla karşılaşınca onlar tatlı dilleriyle ‘burayı açmasanız olmaz mı, burada kayıyoruz biz’ demeleri üzerine o kadar güzel bir tablo oluştu ki tabii ki belediye çalışanımız da ‘tamam o zaman hadi siz kaymaya devam edin’ diyerek açıklamada bulundu.

Bu arada yapılan çekimde çok ciddi bir beğeni aldı. Tabii ki bizlerde çok mutlu olduk. Çünkü hep söylediğimiz çocukların yüzünün gülmesi, onların mutlu olması çok kıymetli. Çocuklarımız hayatla barışık olmalılar. Birlikte oyun oynamalılar. Dayanışmayı paylaşmayı sokakta öğrenecekler. Değişik platformlarda devletin diğer kademelerinden de bu yönde bir sürü çağrı geldi.

Özellikle cep telefonu alışkanlığı, bilgisayar oyunlarının çocuklarda ciddi bir tiryakilik yapması, o an için belki iyi ama paylaşma noktasında çok büyük eksiklikleri de yerine getiriyor. Üzerleri kirlenmeden eve giren çocuklarımız var. Yan yana iken çocukların ellerinde bile telefonla ya da bilgisayarla oynadığını görüyoruz. Çocuklar hayatın içerisinde olsunlar, sokakta olsunlar, çocukluklarını yaşasınlar. Onun için ben çalışanımıza da teşekkür ediyorum çocuklara böyle bir pozitif ayrımcılık yaptığı için. Sonuçta burası başka taraflardan da ulaşılabilecek bir yol. Dolayısıyla herhangi bir şeye engelde olmamış olduk. Çocuklar için güzel bir kayak yeri oldu. Hemen yan tarafta aynı şekilde kayan çocuklarımız var. Burası rampa bir yer, farklı yerlerden de ulaşılabiliyor. Ulaşıma da engel olmadan çocukların bu şekilde sokakta oyun oynaması bizleri ziyadesiyle mutlu etti.” dedi.

Yarıyıl tatilinde bölgede kızakla kayan çocukları Ilgaz Dağına kayak yapmaya götüreceklerini söyleyen Başkan Vidinlioğlu, “İnşallah karne tatilinde bu mahalledeki çocuklarımızı, taşıyabilirsek diğer çocuklarımızı da Ilgaz Dağı’na kayak yapmaya götüreceğiz. Onların yüzlerindeki mutluluğu görmek lazım. Onlar için ne yapsak az” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi