Ligin kadro kalitesi olarak en geniş takımı Medipol Başakşehir, yokluğunu pek bilmediği üç önemli eksikle çıktı maça. Yine de hem on biri hem de kenarda bekleyenleri liderliği taşıyabilecek güçteydi. Bu güven ve alışkanlıkla son maçlarda olduğu gibi baskılı başladı. Hedefi, rakibini kendi alanında sıkıştırıp, hamle üstünlüğünü ele geçirmekti.

İkinci yarının en başarılı, en havalı takımlarının başında gelen Fraport TAV Antalyaspor, 11 maçtır neden yenilmediğini gösteren bir karşılık verdi. Baskıyı sakin karşıladı. Sahaya iyi yayıldı. Kaptanı Lukas Podolski’nin ayağından çıkan şutla da, lideri uyardı bir anlamda…

Rakibinin de tehlike olabileceğini somut bir şekilde gören konuk takım, baskıdan vaz geçerek, kontrollü oyunpas taktiğine geçti. Önde iki forvet arkası santrfor Demba Ba’nın sağına soluna atak yaparak savunma dengesini bozmak için çabaladı.

Kırmızı Beyazlılar da, sahanın her alanında topu karşısına alarak oynayınca, oyun orta alana kilitlendi. İlk yarıda onlarca faulle oluşan duran toplardan da iş çıkmayınca, ilk yarı golsüz son buldu.

Medipol Başakşehir, ikinci yarıya da baskılı, ancak bu kez ısrarlı başladı. Daha etkili, daha kaleye yönelik oynayan Turuncu Lacivertliler, Lukas Podolski’nin sakatlandığı ani atağın dönüşünde golcüsü Demba Ba’nın zorlayarak attığı golle öne geçti.

Sonrasında Antalyaspor baskı, konuk takım ani atak yaptı. Ev sahibi ataklarında Mert Günok kalesini kapatırken, uzatmanın son saniyelerinde üç puanı pekiştiren gol ile Medipol Başakşehir çok çok önemli bir virajı üç puanla geçti ve şampiyonluk için dev bir adım attı.