Başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Tuba Ünsal, Demet Akbağ, Tarık Akan ve Altan Erkekli gibi ünlü oyuncuların yer aldığı Vizontele Tuuba filmi Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Vizontele'nin devam filmidir. Filmde 70'li yıllarda televizyonla tanışan köy halkının 80'li yıllardaki hikayesi ekrana beyaz perdeye taşınıyor. Peki, Vizontele Tuuba oyuncuları kim, konusu nedir? İşte merak edilen detaylar...

VİZONTELE TUUBA FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

1974 yılında televizyonun kasabaya gelmesiyle her şey değişmiştir. Bu devam filminde 1980 yazında yaşananlar anlatılıyor. Artık kasabada bazı evlerde televizyon var, akşamları televizyonu olan evlerde insan toplanıyor, Dallas seyrediyorlar. Deli Emin kasabanın tabela işleriyle uğraşıyor. Dükkanların, kahvehanelerin, yazlık sinemanın, Adalet Partisi İlçe Başkanlığı'nın ve devrimci derneklerin tabelalarını hep o hazırlamış; hepsinin bir köşesine de bir güvercin resmi kondurmuş. Kütüphanesi olmayan kasabaya kütüphaneci olarak atanan Güner Bey ve tekerlekli sandalyedeki kızı Tuba ise bu karışık günlerde kasabaya yepyeni bir hava getirecektir.

VİZONTELE TUUBA FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Filmin oyuncu karrosunda şu isimler yer aldı:

Yılmaz Erdoğan, Tarık Akan, Altan Erkekli, İclal Aydın, Demet Akbağ, Tuba Ünsal, Tolga Çevik, İdil Fırat, Bican Günalan, Şener Kökkaya, Salih Kalyon, Tuncer Salman, Erdal Tosun, Bülent İnal, Celal Tak, Nuri Gökaşan, Zerrin Sümer, Sinan Bengier, Caner Alkaya, Cezmi Baskın, Zeynep Tokuş, Selim Erdoğan.

VİZONTELE TUUBA FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

Filmin bazı sahneleri Ankara'da geçiyor. Bu sahneler Yılmaz Erdoğan'ın okuduğu Aydınlıkevler Lisesi'nde çekildi.

Vizontele Tuuba filminin çekimleri genel olarak Van'ın Gevaş İlçesi'nde yapıldı.

Editör: Haber Merkezi