CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin vizyon belgesini açıkladı. ABD ve İngiltere gezisinden sonra oluşturduğu belgeyi Türkiye’nin reçetesi gibi sundu. Bunun yanı sıra 6’lı masadaki tüm ihtilaflara rağmen cumhurbaşkanı adaylığı iddiasını da bir kez daha tekrar etmiş oldu. Zaten son 6 aydır yaptığı tüm açıklamalar adaylığını pekiştirmeye yönelik adımlardı. Açıkladığı vizyon belgesi de bunun bir parçasıydı.

***

Kılıçdaroğlu, yurt içi ve yurt dışından 70 kişilik ekip oluşturduğunu söyledi. Bunlardan birisi de başdanışmanı olarak atadığı ABD’li ekonomist Jeremy Rifkin’di. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci yüzyıla çağrı vizyonu yerli kaynakların değil, yabancı misyonların çizdiği çerçeveyle şekillendi.

Rifkin, iklim krizi ve çıkış yolarını anlattı. Okyanus ötesinden bağlandı toplantıya. Kılıçdaroğlu, bunun yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Türkiye’nin iklim değişikliği çalışmalarındaki faaliyetleri ve gelecek projeksiyonunu sorsaydı daha verimli bilgiler alırdı.

***

Kılıçdaroğlu, devletin 7 gün 24 saat çalışmasını sağlayacaklarını söyledi. Kurduğu 70 kişilik ekiple enlem ve boylamı aşan bir yönetim tarzı oluşturacağını belirtti. Birisi yatarken diğerinin de uyanacağını... Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yabancı olduğunu gösterdi. Hâlbuki Dışişleri Bakanlığına bu soruyu sorsaydı hem bürokratlarımız hem de diplomatlarımız ile devletin zaten 7/24 çalıştığını öğrenirdi.

***

İktidara geldiklerinde ilk etapta 3,5 milyon kişiyi istihdam edeceklerini, kişi başına düşen milli geliri de 20 bin dolara çıkaracaklarını söyledi. 2019 yerel seçimleri öncesi, “Kazandığımız belediyelerde kimseyi işten çıkarmayacağız. Bu da size Kılıçdaroğlu sözüdür” dedikten sonra binlerce kişinin işten çıkarılmasına göz yumdu. Kendisinin vadettiği asgari ücret rakamının CHP’li belediyeler tarafından verileceğini ilan etti. Bu iki sözünü de tutmayan Kılıçdaroğlu’nun bu vaatlerine kim, neden itimat etsin ki?

***

ABD ve İngiltere’de yaptığı ziyaretlerde toplam 5 trilyon 461 milyar dolarlık fon yöneten bankalar ile görüştüğünü söyledi. Bu fonu dijital teknoloji, yapay zekâ ve makine öğreniminde kullanacaklarını belirtti. Teknolojik yatırımdan bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, henüz TOGG’un fabrikasını bile ziyaret etmedi.

***

İktidarlarının ilk üç yılında ilk etapta 100, ikinci etapta 75, üçüncü etapta ise 150 milyar dolarlık doğrudan yatırım getireceğini söyledi. Yabancı yatırımcılara, “Türkiye’de can ve mal güvenliği yok” diyen Kılıçdaroğlu, iktidarlarında bu paraları ne karşılığında getirmeyi vadetti?

***

Ekibi dışarıdan…

Aklı dışarıdan…

Haritası dışarıdan…

Vizyonu dışarıdan…

***

Türkiye’yi sömürge, Türk milletini de köle hâline getirmek için adına vizyon dedikleri esaret belgesi oluşturdu.

***

CHP, ABD’den yönetildiğini ilk kez bu kadar net ispatladı!