Tokyo Olimpiyatları Voleybol Kadınlar şampiyonu yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. A Milli Kadın Voleybol Takımımız geçtiğimiz hafta Güney Kore'ye 3-2 yenilmişti. Sırbistan elemelerde 3. sıraya yerleşti. ABD ve Brezilya arasında gerçekleşen altın madalya maçının ardından vatandaşlar, Tokyo Olimpiyatları Voleybol Kadınlar şampiyonu hangi takım? Voleybol Kadınlar final maçını kim kazandı? sorusuna yanıt arıyor.

VOLEYBOL KADINLAR ŞAMPİYONU HANGİ TAKIM?

ABD, Brezilya'yı 25-21, 25-20 ve 25-14'lük setlerle 3-0 mağlup ederek altın madalyayı almaya hak kazandı.

Olimpiyat oyunlarında daha önce 3 gümüş ve 2 bronz madalya alan ABD, kadın voleybolunda tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonluğu yaşadı.

Pekin 2008 ve Londra 2012'de altın madalya alan Brezilya ise gümüş madalya kazanmış oldu.

Tokyo Olimpiyatları Voleybol

A MİLLİ VOLEYBOL TAKIMI

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda B Grubu'nda yer alan Milliler, gruptaki ilk maçında son şampiyon Çin'i 3-0'lık net bir skorla mağlup ederek galibiyetle başladı.

Gruptaki ikinci maçında İtalya'ya 3-1, üçüncü maçında da ABD'ye 3-2 mağlup olan Milliler, dördüncü maçında Arjantin'i 3-0, beşinci ve son maçında da Rusya'yı 3-2 devirerek grup üçüncüsü olarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselerek olimpiyatlarda son 8 takım arasına adını yazdıran Filenin Sultanları, çeyrek final mücadelesinde Güney Kore'ye 3-2 mağlup olarak Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı veda etmişti.

Editör: Haber Merkezi