Türkgün | Voleybol | A. Carraro Imoco üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

A. Carraro Imoco üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde İtalyan temsilcisi A. Carraro Imoco, Savino Del Bene’yi 3-0 mağlup ederek üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde İtalyan temsilcisi A. Carraro Imoco, Savino Del Bene’yi 3-0 mağlup ederek üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

MUHABİR: Ali Öncü

Kadınlar voleybolunda Avrupa’nın en prestijli kulüp turnuvası olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon belli oldu. İstanbul’da düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunun finalinde iki İtalyan ekibini karşı karşıya getiren mücadelede A. Carraro Imoco, Savino Del Bene karşısında set vermeden sahadan galip ayrıldı ve şampiyonluk ipini göğüsledi.

Maçın Özeti

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki final mücadelesine hızlı başlayan Imoco, Isabelle Haak ve Zhu Ting’in etkili hücumlarıyla ilk seti 25-16 kazandı. İkinci sette Savino Del Bene oyuna denge getirse de Gabi önderliğindeki Imoco, savunma sertliğini sürdürerek bu seti de 25-21 ile hanesine yazdırdı. Üçüncü sette zaman zaman geriye düşmesine rağmen geri dönüşü başaran A. Carraro Imoco, seti 25-19, maçı da 3-0 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın da başantrenörü olan Daniele Santarelli yönetimindeki Imoco, 2021 ve 2024’ün ardından bu sezon da zirveye çıktı ve kulüp tarihindeki üçüncü Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...