Türkgün | Voleybol | Daniele Santarelli'den final öncesi altın madalya mesajı: Türkiye'ye altınla dönmek istiyoruz

Daniele Santarelli'den final öncesi altın madalya mesajı: Türkiye'ye altınla dönmek istiyoruz

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, Çin galibiyetinin ardından Brezilya ile oynanacak VNL finali öncesi konuştu. İtalyan çalıştırıcı, hedeflerinin altın madalya olduğunu söyledi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, Çin galibiyetinin ardından Brezilya ile oynanacak VNL finali öncesi konuştu. İtalyan çalıştırıcı, hedeflerinin altın madalya olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA

2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) yarı finalinde ev sahibi Çin'i 3-0 mağlup ederek finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda başantrenör Daniele Santarelli, altın madalya hedefini yineledi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan İtalyan çalıştırıcı, takımın sezon boyunca önemli bir gelişim gösterdiğini belirterek, artık tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade etti.

"Altın madalyayla Türkiye'ye dönmek istiyoruz"

Finalde Brezilya ile karşılaşacaklarını hatırlatan Santarelli, güçlü rakiplerine saygı duyduklarını ancak kupayı kazanmak istediklerini söyledi.

"Brezilya gerçekten inanılmaz bir takım. Sakatlık gibi sorunlar yaşasalar bile her turnuvanın sonunda hep orada oluyorlar. Eğer finale kalmışlarsa bunu hak etmişlerdir. Onlara büyük saygı duyuyorum ancak altın madalyayla Türkiye'ye dönebilmek için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Geçmişi düşünmüyorum"

Takımın bu sezon gösterdiği gelişimden memnun olduğunu dile getiren Santarelli, geçmişe takılmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bence önemli olan geçmişte değil, anda yaşamaktır. Geçmişi düşünmek istemiyorum, hayatımda önemli bir yeri yok. Tek düşündüğüm, takımıma en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğim. Bugün gerçekten harika bir iş çıkardık ve bundan dolayı çok mutluyum."

"Artık finali düşünüyoruz"

Madalyayı garantilemelerine rağmen hedeflerinin altın olduğunu vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Finaldeyiz ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak artık yaptıklarımızı değil, finalde yapacaklarımızı düşünmek istiyorum."

Santarelli ayrıca, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kendilerini yalnız bırakmayan Türk taraftarlara teşekkür ederek, final maçında da aynı desteği hissedeceklerine inandığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...