2023 yılında FIVB Milletler Ligi’ni şampiyon tamamlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 organizasyonunun ilk haftasında Çin’in başkenti Pekin’de sahne alacak. Filenin Sultanları, ilk maçında yarın Fransa ile karşı karşıya gelecek.
İlk hafta programı Pekin’de
A Milli Takım, 4-8 Haziran tarihleri arasında oynanacak VNL ilk hafta müsabakalarında sırasıyla Fransa, Tayland, Polonya ve ev sahibi Çin ile karşılaşacak. Karşılaşmalar Türkiye saatiyle sabah ve öğle saatlerinde oynanacak.
A Milli KADIN VOLEYBOL TAKIMI MAÇ PROGRAMI
- 4 Haziran Salı: 06.30 | Fransa - Türkiye
- 6 Haziran Perşembe: 14.30 | Türkiye - Tayland
- 7 Haziran Cuma: 10.00 | Türkiye - Polonya
- 8 Haziran Cumartesi: 14.30 | Çin - Türkiye
FIVB Milletler Ligi formatı ve takvim
Milletler Ligi, üç ayaktan oluşacak. İkinci hafta maçları 18-22 Haziran tarihlerinde İstanbul’da, üçüncü hafta ise 9-13 Temmuz’da Hollanda'nın Apeldoorn kentinde oynanacak.
Üç haftanın sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırayı alan takımlar, Milletler Ligi Finalleri’ne katılma hakkı kazanacak.
Kadroda genç ve deneyimli isimler bir arada
Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki A Milli Takım’ın 1. hafta kadrosunda deneyimli isimlerin yanı sıra genç oyuncular da yer aldı.
A Milli KADIN VOLEYBOL TAKIMI KADROSU
- Pasörler: Elif Şahin, Dilay Özdemir
- Pasör çaprazı: Alexia Carutasu
- Smaçörler: Hande Baladın, Derya Cebecioğlu, Ayşe Çürük, Meliha Diken, Yaprak Erkek, Saliha Şahin
- Orta Oyuncular: Ayçin Akyol, Buse Berka Özden, Deniz Uyanık, Aslı Kalaç
- Liberolar: Simge Aköz, Eylül Akarçeşme Yatgı