Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nde ilk haftayı galibiyetle kapattı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan karşısında etkili bir performans sergileyerek parkeden 3-1'lik zaferle ayrıldı.
Karşılaşmaya adeta fırtına gibi başlayan ay-yıldızlılar, özellikle ilk iki sette rakibine üstünlüğünü net şekilde kabul ettirdi.
İlk iki sette rakibine şans tanımadı
Milli takım, mücadelede ilk seti 25-12 kazanarak maça etkili bir giriş yaptı.
İkinci sette de temposunu düşürmeyen Filenin Sultanları, Bulgaristan'a yalnızca 9 sayı şansı verdi ve seti 25-9 alarak durumu 2-0'a getirdi.
Üçüncü sette oyuna ortak olan Bulgaristan, daha dengeli geçen bölümün ardından seti 25-22 kazanarak farkı bire indirdi.
Ancak ay-yıldızlılar, dördüncü sette yeniden kontrolü ele aldı. Rakibine üstünlük kuran milli takım, seti 25-18 kazanarak karşılaşmayı 3-1 noktaladı.
İlk etapta ikinci galibiyet
Bu sonuçla Türkiye, VNL'nin ilk haftasını iki galibiyetle tamamladı.
Filenin Sultanları organizasyonda Dominik Cumhuriyeti'ni 3-2 mağlup ederken, Hollanda'ya 3-0 ve İtalya'ya 3-1 kaybetmişti.
Gözler Ankara etabında
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nin ikinci etap maçlarında taraftarıyla buluşacak.
VNL'nin ikinci hafta karşılaşmaları 17-21 Haziran tarihleri arasında Ankara'da oynanacak.