A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Milletler Ligi’nde adım adım tarihi bir başarıya ilerliyor. Ay-yıldızlı ekip, İstanbul’da oynanacak ikinci haftanın son maçında yarın saat 19.30’da Brezilya ile karşılaşacak. Karşılaşmayı kazanması durumunda milliler, organizasyon tarihinde ilk kez 8'de 8 yaparak bir ilke imza atacak.
VNL’de 7 Maçta 7 Galibiyet
Filenin Sultanları, 2025 FIVB Milletler Ligi’nde şu ana kadar çıktığı 7 maçta da mağlubiyet yaşamadı. İlk hafta Pekin’de, Fransa (3-1), Tayland (3-0), Polonya (3-2) ve Çin (3-2) galibiyetleriyle namağlup seriye başlayan Türkiye, ikinci haftada İstanbul'da sırasıyla Dominik Cumhuriyeti, Kanada ve Güney Kore’yi 3-0 mağlup etti.
Tarih Yazmaya Bir Adım Kaldı
Milli takım, 2021 ve 2024 yıllarında VNL’de 7 maçlık galibiyet serilerine imza atmıştı. Ancak bugüne kadar hiçbir sezonda 8’de 8 yapamamıştı. Bu nedenle Brezilya maçı, sadece liderlik için değil, organizasyon tarihindeki en uzun galibiyet serisini elde etmek için de kritik önem taşıyor.
Brezilya Maçı Çeyrek Final Bileti Olacak
Ay-yıldızlılar, Brezilya’yı mağlup etmesi halinde sadece rekor kırmakla kalmayacak, aynı zamanda 2025 VNL’de çeyrek finali de garantilemiş olacak.
VNL 3. Hafta Maç Programı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi’nin üçüncü ve son haftasında 9-13 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’nın Apeldoorn kentinde mücadele edecek. Millilerin maç programı şöyle:
- 9 Temmuz Çarşamba: 21.30 | Hollanda - Türkiye
- 11 Temmuz Cuma: 21.30 | Çekya - Türkiye
- 12 Temmuz Cumartesi: 20.00 | Türkiye - İtalya
- 13 Temmuz Pazar: 21.00 | Sırbistan - Türkiye