Wal-Mart dünya çapında şubeleri olan büyük bir perakende şirketidir. 11 bin 600 civarında şubesi bulunan şirketin dev cirsou ile dikkat çekiyor. ABD'li perakende tekeli Walmart'ın ayrıntıları merak ediliyor. Peki, Wal-Mart, Türkiye'de var mı? Daha fazla ayrıntı haberde yer alıyor.

ABD'nin büyük perakende zincirlerinden Walmart ile kripto para birimi Litecoin arasında ortaklık kurulduğuna dair Reuters, Bloomberg ve CNBC gibi kuruluşlar tarafından geçilen sahte haber kripto para piyasalarında sert dalgalanmaya neden oldu.

Walmart, kripto para birimi Litecoin ile ortaklığına ilişkin servis edilen basın açıklamasının sahte olduğunu doğruladı.

Reuters, Bloomberg ve CNBC gibi kuruluşların okuyucularına duyurduğu sahte basın açıklamasında, Walmart'ın kripto para birimi Litecoin ile ortaklık kurulduğu ve 1 Ekim itibarıyla tüm e-ticaret mağazalarında Litecoin ile ödeme seçeneğinin sunulacağı ifade ediliyordu.

Söz konusu sahte haberin ardından Litecoin'in değeri 175 dolar seviyelerinden 237 dolara kadar çıktı.

WALMART NEDİR?

ABD perakende satış mağazaları zinciri. Dünyada 30’a yakın ülkede 11 bin 600 civarında mağazası bulunan Wal-Mart, Sam Walton tarafından 2 Temmuz 1962 yılında kuruldu. Wal-Mart bu mağazalarda toplam 2.3 milyon kişiye iş imkanı sağlıyor. Şirket son yıllarda e-ticaret nedeniyle bazı ülkelerdeki operasyonlarını küçültse de cirosu 500 milyar dolara yaklaşıyor. Şirketin en çok şubesi ise ABD bulunuyor. Metro, Carrefour ve Tesco ise şirketin en önemli rakipleri arasında gösteriliyor. Wal-Mart mağazalarının en yaygın olduğu ülkelerin başında ise ABD, Meksika, Kanada, İngiltere, Hindistan, Japonya, Arjantin ve Brezilya geliyor.

WAL-MART, TÜRKİYE'DE VAR MI?

ABD'li perakende devi Wal-Mart'ın Türkiye pazarındaki macerası kısa sürdü. Wal-Mart, İstanbul'daki ofisini 2017 yılında kapattı.

ABD’li perakende devi Wal-Mart, Türkiye'de mağaza açmaktan vazgeçti. Wal-Mart, İstanbul’daki bölgesel satın alma ofisini kapattı Çalışanların sosyal medyadan veda mesajları yayınladığı ofiste 10 kişi çalışıyordu.

2013 yılında Dubai’deki satın alma merkezini kapatarak Türkiye’ye taşıyan Wal-Mart’ın hevesi kısa sürdü. Geçtiğimiz günlerde çalışanlara yapılan tebligata göre şirket İstanbul merkezli satın alma ofisini kapatma kararı aldı.

Uzun yıllardır Türkiye perakende pazarına girip girmeyeceği tartışılan Wal-Mart 2013 yılında Türkiye’yi daha yakından izlemek ve bölgesel satın almanın merkezi haline getirmek için bir karar alarak yeni bir ekiple yola koyuldu.

 

Editör: Haber Merkezi